Campania „Apa este viață”, pentru prevenirea infracțiunilor contra infrstructurii de alimentare cu apă și irigații

Campania „Apa este viață”, pentru prevenirea infracțiunilor contra infrstructurii de alimentare cu apă și irigații Sursa foto: Arhiva EVZ

Poliția Română anunță demararea campaniei de conștientizare „Apa este Viață”, în parteneriat cu Veolia România. Această campanie are ca obiectiv prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, cu un accent special pe furturile care afectează rețelele de transport și distribuție a apei și infrastructura pentru irigații în România.

„Furturile din rețelele de transport și distribuție a apei și din infrastructura de irigații nu reprezintă numai o încălcare a legii, ci și un pericol pentru sănătatea și siguranța publică și agricolă.

Campania de prevenție ,,Apa este Viață”, dezvoltată de Poliția Română în parteneriat cu Veolia România, are ca scop informarea comunităților și lansarea unui apel la solidaritate și responsabilitate civică, pentru a proteja împreună rețelele de apă și infrastructura de irigații.

Inițiativa integrează activități de informare prin intermediul mass-media, de la nivel central și local, precum și prin intermediul unor panouri stradale, având ca obiectiv major promovarea spiritului civic în rândul populației, încurajarea cetățenilor să sesizeze incidentele pe care le constată și colaborarea între comunitatea locală și autorități”,  se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Ne puteți urmări și pe Google News

Veolia România, companie membră a Veolia Grup, lider mondial în domeniul tehnologiilor de apă, este dedicată implementării și susținerii practicilor agricole sustenabile, precum și protejării și conservării resurselor de apă.

„Compania își asumă un rol activ în dezvoltarea durabilă a comunităților prin proiecte menite să asigure un echilibru între nevoile actuale și conservarea mediului pentru generațiile următoare”, se mai arată în comunicat.

Mesajul Poliției Române. Dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

Revista presei