Evenimentul Zilei > Justitie > ZIUA JUDECĂŢII. Liviu Dragnea merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a se APĂRA în Dosarul Referendumul. În prima instanţă a fost CONDAMNAT la 1 an de ÎÎNCHISOARE cu suspendare
ZIUA JUDECĂŢII. Liviu Dragnea merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a se APĂRA în Dosarul Referendumul. În prima instanţă a fost CONDAMNAT la 1 an de ÎÎNCHISOARE cu suspendare

ZIUA JUDECĂŢII. Liviu Dragnea merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a se APĂRA în Dosarul Referendumul. În prima instanţă a fost CONDAMNAT la 1 an de ÎÎNCHISOARE cu suspendare

Astăzi este o zi cu emoţii pentru Liviu Dragnea. Preşedintele interimar al PSD va merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) acolo unde se va judeca primul termen al apelului în Dosarul Referendumul. În prima instanţă, Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit pentru 28 septembrie primul termen al apelului în dosarul în care sunt judecați Liviu Dragnea și alți 70 de inculpați pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Din completul care va judeca contestația împotriva verdictului primei instanțe a Curții Supreme va face parte președinta instituției, Livia Stanciu. Judecătorii ÎCCJ l-au condamnat, în 15 mai, pe Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare. În ziua în care a fost condamnat, el a demisionat din funcțiile de ministru al Dezvoltării Regionale și de președinte executiv al PSD.

Merg la Înalta Curte, nu știu dacă se va lua decizia mâine (n.r.- luni). Mulți au zis că nu se va lua decizia mâine (n.r. – luni). Justiţia îşi urmează cursul ei, partidul îşi urmează cursul lui”, a spus Liviu Dragnea.
Procesul vine la o zi după ce Liviu Dragnea şi-a anunţat, în mod oficial, candidatura pentru şefia PSD. Viitorul președinte al PSD va fi ales, la 11 octombrie, de 400.000 de social-democrați. Fiecare filială, de la sat până la organizațiile mari, va organiza scrutin cu buletine de vot. Fostul președinte Ion Iliescu a criticat modul în care PSD își va alege viitorul președinte, precizând că acest lucru îl încercase și Nicolae Ceaușescu. „Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național”, a afirmat Iliescu. În replică, Dragnea a spus că a constatat cu foarte mare satisfacție că membrii simpli de partid agreează acest sistem pentru că vor să-și voteze președintele. “Nu știu ce își dorea Ceaușescu, pentru că nu l-am cunoscut foarte bine și nu pot să mă pronunț”, a spus președintele interimar al PSD.

Liviu Dragnea a spus că îşi doreşte să obţină şi votul lui Victor Ponta. “Eu acum sper ca Victor să mă voteze pentru că mi-a și spus că mă susține. Trebuie să recunosc, poziția lui pentru mine contează foarte mult”, a spus Dragnea.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: