Jandarmii au extras, din grupul de aproximativ 500 de persoane, câte erau în piață la acea oră, diverși indivizi suspecți.

Unul dintre ei este cel din imagine, care i-a agresat și pe jandarmi, dar și pe reporterul EvZ și i-a înjurat pe toți cei care i se părea lui că nu sunt de acord cu el. Jandarmii i-au găsit sub bluză 3 tuburi imense de spray și l-au dus pe o alee. Acesta a fost urmat de câțiva indivizi, la fel de suspecți, cu care vorbea în germană deși toți erau români. I-a împins pe jandarmi, a ridicat mâna să lovească și în cele din urmă a fost urcat într-o dubă. A lipsit doar puțin timp, seara era în Piața Victoriei. 

Sâmbătă era eroul Al Jazeera, care a titrat sub imaginile în care apărea și el „Polițiștii au dat cu spray, gaze și tunuri de apă în protestatari. Aceasta este realitatea în România!”

Din cauza agresivității lui, l-am putut fotografia doar parțial. Dar se poate observa atât tricoul, cât și faptul că are un tatuaj imens pe mână cu figura lui Eminescu.

Jandarmeria a orchestrat totul

Fostul director al SRI, Costin Georgescu, vorbește despre un scenariu teribil. El susține că Jandarmeria ar fi știu cine sunt persoanele violente din Piața Victoriei, dar nu au luat nicio măsură.

„Totul pare să fi fost pus la punct. Jandarmii ştiau cine sunt derbedeii şi de ce sunt în stare. I-au lăsat să-şi facă mendrele, pentru că trebuia să iasă scandal. Mulţi dintre ei au fost chiar puşi să acţioneze violent pentru a justifica, oarecum, intervenţia în forţă, la fel ca în 1990”, a declarat fostul șef al SRI. Georgescu a adăugat că, spre deosebire de 1990, când minerii au făcut „ordine”, acum jandarmii au fost cei care au făcut-o. Dacă pentru 1990 nu prea existau fotografii în amănunt „în acest moment există mii de fotografii şi clipuri video cu modul de intervenţie al forţelor de ordine”. Costin Georgescu a conchis că are convingerea că de această dată procurorii militari vor reuși să descopere adevărul. ”Am foarte mare încredere în procurorii militari din această generaţie şi sunt sigur că toate acest fapte vor fi probate în timpul anchetei”, a spus Georgescu.