Real Madrid a câștigat pentru a 33-a oară titlul de campioană a Spaniei, după victoria obținută în deplasare, la Malaga, scor 2-0.

„Galacticii” au terminat sezonul cu 93 de puncte, cu 3 mai mult decât rivalii de la FC Barcelona, care în ultima rundă s-au impus pe teren propriu, scor 4-2, cu Eibar. Succesul i-a mai asigurat un loc în istorie lui Zinedine Zidane.

Francezul a devenit campion cu Real, și ca jucător, și ca tehnician, după ce reușise aceeași performanță și în Liga Campionilor.

L-a egalat pe Miguel Munoz

Fostul mare mijlocaș are în palmares titlul din Primera Division, obținut în 2013, și pe cel din acest sezon. În LC, „Zizou” a triumfat cu gruparea de pe „Santiago Bernabeu” în 2002, dar și în sezonul trecut.

El a egalat performanța lui Miguel Munoz, singurul care cucerise titlul și Liga Campinilor, și ca jucător, și ca antrenor al Realului. Mai mult, francezul are șansa învingă din nou în cea mai importantă comeptiție intercluburi, pentru că „galacticii” vor disputa finala, pe 3 iunie, împotriva italienilor de la Juventus Torino.

„Toți au fost importanți”

„Este cea mai fericită zi din cariera mea. Titlul înseamnă enorm pentru mine. A fost spectaculos, meritul e al tuturor, dar mai ales al jucătorilor. Toți au fost importanți, de la început la final, asta a fost cheia. Le mulțumim fanilor care au fost tot timpul alături de noi. La final, i-am zis lui Cristiano că mă bucur pentru el, mă bucur că îl am în echipă”, a declarat Zidane, după ce a devenit campionul Spaniei și a făcut o baie de șampanie, atât pe terenul de la Malaga, cât și la masa conferinței de presă.