Evenimentul Zilei > Social > Decizie de ultima oră pentru Zina Dumitrescu. Unde va ajunge trupul acesteia?
Decizie de ultima oră pentru Zina Dumitrescu. Unde va ajunge trupul acesteia?

Decizie de ultima oră pentru Zina Dumitrescu. Unde va ajunge trupul acesteia?

Zina Dumitrescu. Trupul neînsuflețit al celebrei creatoare de modă va fi incinerat. În ultima perioadă a vieții sale, aceasta a fost internată la un azil de lux.

Zina Dumitrescu va fi incinerată la crematoriul Vitan Bârzeşti din Capitală.

„Mama modei” românești a murit la 82 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Un echipaj SMURD a fost solicitat în cursul zilei de joi, la azilul din Snagov. Medicii au încercat să o resusciteze mai bine de o oră, însă fără succes. Decesul a fost declarat la ora 16:25.

„Mama Zina” era internată de mai multă vreme într-un azil de lux, scrie Antena3.

Vestea tristă a fost confirmată de Ioan Casian, patronul azilului în care celebra creatoare de modă şi-a petrecut ultimii şapte ani. 

Cea mai cunoscută creatoare de modă din România, Zina Dumitrescu, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani, în azilul de bătrâni în care era internată de șapte ani. A fost una dintre cele mai cunoscute personalități din România, dar puțini oameni i-au cunoscut viața.

Creatoarea de modă a povestit, în trecut, despre familia ei și despre modul în care s-au căsătorit părinții ei.

„Tatăl meu a fost comandat în garda regală. Pe vremea aceea ca să te poți mărita ca un ofițer trebuia să ai dotă, iar mama mea provine dintr-o familie de oameni foarte înstăriți din Huși. Mama m-a avut la o vârstă foarte fragedă, s-a măritat la 17 ani jumătate și m-a născut după un an de la căsătorie. După răzoi a trebuit să ne refugiem în România”, povestea Zina Dumitrescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: