Zina Dumitrescu va fi incinerată la crematoriul Vitan Bârzeşti din Capitală.

„Mama modei” românești a murit la 82 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Un echipaj SMURD a fost solicitat în cursul zilei de joi, la azilul din Snagov. Medicii au încercat să o resusciteze mai bine de o oră, însă fără succes. Decesul a fost declarat la ora 16:25.

„Mama Zina” era internată de mai multă vreme într-un azil de lux, scrie Antena3.

Vestea tristă a fost confirmată de Ioan Casian, patronul azilului în care celebra creatoare de modă şi-a petrecut ultimii şapte ani. 

Cea mai cunoscută creatoare de modă din România, Zina Dumitrescu, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani, în azilul de bătrâni în care era internată de șapte ani. A fost una dintre cele mai cunoscute personalități din România, dar puțini oameni i-au cunoscut viața.

Creatoarea de modă a povestit, în trecut, despre familia ei și despre modul în care s-au căsătorit părinții ei.

„Tatăl meu a fost comandat în garda regală. Pe vremea aceea ca să te poți mărita ca un ofițer trebuia să ai dotă, iar mama mea provine dintr-o familie de oameni foarte înstăriți din Huși. Mama m-a avut la o vârstă foarte fragedă, s-a măritat la 17 ani jumătate și m-a născut după un an de la căsătorie. După răzoi a trebuit să ne refugiem în România”, povestea Zina Dumitrescu.