Evenimentul Zilei > Justitie > Zi neagră pentru Liviu Dragnea. Decizia Curții Supreme este definitivă
Zi neagră pentru Liviu Dragnea. Decizia Curții Supreme este definitivă

Zi neagră pentru Liviu Dragnea. Decizia Curții Supreme este definitivă

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD a susținut că e ținut ilegal în închisoare și ca atare a făcut prin avocatul său contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Magistrații au fost, însă, de altă părere și au respins luni contestația făcută de Liviu Dragnea.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020. (…) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, a decis, luni, ICCJ.

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință la ÎCCJ, într-o nouă încercare de eliberare. Audierea a decurs cu dificultăți, din cauza problemelor tehnice

„Bineînțeles că Liviu Dragnea a avut ultimul cuvânt, însă legătura tehnică a fost foarte, foarte proastă. Dintr-o frază am înțeles doar câteva cuvinte. Privind acest aspect, chiar a fost o problemă.

Noi am depus o contestație la executare, prin care susținem că există un impediment la executare”, a spus Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, potrivit antena3.ro