Zi istorică pentru fotbalul mondial. Lionel Messi a reușit o performanță colosală, unică în istorie

Zi istorică pentru fotbalul mondial. Lionel Messi a reușit o performanță colosală, unică în istorie

Superstarul argentinian a devenit fotbalistul care marchează cele mai multe goluri pentru o echipă de club.

Lionel Messi (33 de ani) a bifat un record uluitor, marți seară, în timpul meciului pe care FC Barcelona l-a câștigat, în campionat, pe terenul celor de la Valladolid, scor 3-0. Atacantul argentinian a închis tabela de marcaj, în minutul 65, și a devenit fotbalistul care a înscris de cele mai multe ori pentru un singur club. Messi a puncta pentru catalani de 644 de ori și l-a depășit pe brazilianul Pele, care înscrisese pentru Santos de 643 de ori!

Mesajul transmis de Pele

„Când inima e plină de dragoste, este greu să schimbi calea în viață. Ca și tine, știu ce înseamnă să porți același tricou zi de zi. Ca și tine, știu că nu există ceva mai frumos decât locul în care te simți ca acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Felicitări pentru recordul istoric. Dar în primul rând mă bucur pentru întreaga ta carieră la Barcelona. Asemenea povești de devotament pentru un singur club pe o perioadă atât de lungă au devenit, din păcate, rare în fotbal. Te admir enorm”, a fost mesajul lui Pele, transmis în weekend, atunci când Messi a punctat în jocul Barcelona - Valencia (scor 2-2) și l-a egalat pe brazilian.

Genii precoce

Iată 9 capitole la care Messi și Pele se aseamănă. La cel al golurilor, argentinianul a devenit superior brazilianului.

Apariții pe Camp Nou: Pele a evoluat de trei ori pe arena catalanilor, în 1959, 1960 și 1963, reușind tot atâtea goluri.

Numărul 10: Pele l-a purtat la Santos și New York Cosmos, iar Messi a trecut de la 30 la 19, iar ulterior la 10, din sezonul 2008/2009.

Debut în meciuri amicale: Pele, în 1956, la vârsta de 15 ani, contra lui Corinthians (7-1) iar Messi împotriva lui Porto, în 2003, la 16 ani (0-2).

Sunt mici de înălțime

Medie impresionantă a golurilor / meci: Brazilianul a avut o medie de 0,93 goluri / meci, iar argentinianul are, în prezent, 0,79.

Distincții individuale - Pele a fost desemnat cel mai bun jucător de la CM 1970, iar Messi a câștigat un premiu similar la CM 2014.

Cei mai tineri marcatori la Campionatele Mondiale pentru țările lor: Pele, la 16 ani și 259 de zile, iar Messi, la 18 ani și 357 de zile.

Ambii au sub 1.75m: Pele - 1,73m, Messi - 1,70m

Distincții guvernamentale: Ambii au fost decorați de autorități - Pele în Brazilia (1991), iar Messi în Catalonia (2019).

Cele mai multe goluri în meciurile internaționale ale formațiilor din America de Sud: Pele are 77, iar Messi a reușit 71 până acum