Verdict important legat de cea de a doua funcție în stat! Teodor Meleșcanu va afla azi dacă va rămâne președinte al Senatului,  Curtea Constituțională fiind așteptată să se pronunțe în privința unei sesizări privind neconstituționalitatea unei hotărâri prin care acesta a fost ales în fruntea camerei Parlamentului, potrivit romaniatv.net.

Practic, 33 de senatori,  membri ai Grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi, au făcut o sesizare privind  „neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr.36/2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului”, dosarul fiind discutat pe data de 16 octombrie în timp ce pronunțarea a fost amânată pentru data de 30 octombrie.

Teodor Meleșcanu a fost ales președintele Senatului pe data de 10 septembrie, cu 73 de voturi, în timp ce candidatul PNL, Alina Gorghiu, susținută de opoziție, a primit 59 de voturi.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat  că desemnarea  lui Teodor Meleşcanu drept preşedintele Senatului nu a respectat prevederile Constituției, motiv pentru care va sesiza Curtea Constituţională a României.

„ Am aflat rezultatul votului şi constatăm, cei din grupul ALDE, că această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, drept pentru care vă aduc la cunoştinţă că acest lucru nu va rămâne fără urmări, vom face sesizare la Curtea Constituţională şi îi invit pe cei care sunt de acord cu acest punct de vedere să îşi depună semnăturile pe sesizarea Curţii pe care o vom pregăti imediat”, afirmă  Tăriceanu, după ce Meleșcanu a fost ales președintele Senatului.