Evenimentul Zilei > International > Zeci de oameni au încercat să salveze un PUI de balenă! Cetaceul a eșuat pe plajă să MOARĂ. VIDEO cutremurător!
Zeci de oameni au încercat să salveze un PUI de balenă! Cetaceul a eșuat pe plajă să MOARĂ. VIDEO cutremurător!

Zeci de oameni au încercat să salveze un PUI de balenă! Cetaceul a eșuat pe plajă să MOARĂ. VIDEO cutremurător!

Imagini cutremurătoare cu un pui de balenă care a eșuat pe plaja Mar Del Plata din Argentina ca să moară. Zeci de oameni au încercat să-l salveze.

Oamenii s-au mobilizat ca să-l împingă înapoi în apă. Două zile s-au chinuit cei peste 100 de voluntari să redea puiul de balenă cu coacoașă, de peste 10 tone, mării.

În cele din urmă, eforturile lor au fost răsplătite și balena a ajuns înapoi în ocean. Stupoare însă, așa cum explică biologul marin Alejandro Saubidet:

Ne-am confruntat cu probleme uriașe, în cele din urmă am reușit să-l împingem înapoi în mare. El venise, însă, să moară și s-a reîntors pe nisipul plajei Mar Del Plata”.

Experţii au declarat că decesul poate surveni în momentul în care mamiferele sunt bolnave sau rănite şi când aceastea ajung pe plajele înclinate. „Este unul dintre misterele naturii“, a declarat unul dintre coordonatorii operaţiunii de salvare.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6bODMOJqnM