Zeci de milioane de lei pentru o boală deja eradicată. Clotilde Armand, afaceri pe bani publici

Zeci de milioane de lei pentru o boală deja eradicată. Clotilde Armand, afaceri pe bani publici

Clotilde Armand, directorul de dezvoltare al firmei de consultanță Egis România, era foarte bucuroasă că autoritățile locale se înghesuiau să lucreze cu firma condusă de ea.

Firma condusă de Clotilde Armand a solicitat în numele unor primării fonduri de peste 28 de milioane de lei inventând pericolul unei boli care a fost eradicată, potrivit lumeapolitica.ro

De fapt, firma Egis pe baza unor „note conceptuale” pe care le-a vândut la 19 primării, a obținut sume de bani pentru ca pruncii din acele localități să nu se nască albaștri!

Este vorba despre o boală foare rară denumită „boala nou născutului albastr” sau cianoza infantilă.

Numai că, în perioada cînd Clotilde vindea acele note conceptuale pentru care obținea bani, Organizația Mondială a Sănătății eradicase deja această boală și o scosese din nomenclator.

Lumea Politică a publicat mai multe articole în care a făcut dezvăluiri-bombă despre Clotilde Armand până la plecarea în Parlamentul European.

În octombrie 2016 era lansat Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”. Erau publicate procedurile și „Ghidul Solicitantului”. Clotilde Armand era directorul Egis România, o firmă mare de consultanță cunoscută pentru implicarea în mai multe contracte cu bani publici.

Așa cum am amintit, în total 19 primari discutau cu oamenii lui Armand și au decis să semneze contracte cu Egis România pentru ca firma să le întocmească actele necesare finanțării.

Pentru reușita ei, Clotild armand a fost avansată în cadrul firmei ca director de Dezvoltare pentru Europa. Practic nu mai răspundea numai de România și Bulgaria, ci de întregul continent. Munca depusă de ea pentru a găsi clienți era răsplătită de acționariatul Egis.

Potrivit anchetei realizate de Lumea Politică,  19 primării au decis să lase oamenii de la Egis să le facă actele pentru a primi 1,5 milioane de lei din banii pe care Ministerul Mediului îi luase de la Banca Mondială.

Dacă cele 19 primării ar fi obținut finanțările s-ar fi plătit 28 de milioane de lei. Obiectul era reprezentat de construirea unor platforme de depozitare a gunoiului, potrivit lumeapolitică.ro

Citiți mai multe pe lumeapolitică.ro

Ne puteți urmări și pe Google News