Zeci de mii de turiști, blocați pe o insulă din China, după descoperirea unor cazuri de coronavirus. Avioanele nu mai decolează

Zeci de mii de turiști, blocați pe o insulă din China, după descoperirea unor cazuri de coronavirus. Avioanele nu mai decolează

Peste 80.000 de turiști au rămas blocați pe insula chineză Hainan, după ce mai multe cazuri de COVID-19 au fost depistate în regiune. Acestea au dus la anularea zborurilor, iar transportul feroviar local a fost închis.

Duminică, au fost confirmate aproximativ 500 de cazuri de coronavirus în oraşul balnear Sanya, un oraș de peste 1 milion de locuitori. Acesta se află pe insula Hainan, supranumită Hawaii-ul chinezesc.

80.000 de turiști au rămas blocați pe insulă, după ce toate zborurile au fost anulate

Toate zborurile care plecau din Sanya, un loc popular şi în rândul surferilor, au fost anulate în cursul weekend-ului. De asemenea, a fost închis și transportul feroviar, iar vânzarea de bilete de tren a fost suspendată. Prin urmare, aproximativ 80.000 de turiști au rămas blocați pe insulă.

Pot părăsi insula doar turiștii care aduc dovada a nu mai puțin de cinci teste PCR negative în cursul ultimelor șapte zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hotelurile din Sanya trebuie să le ofere clienţilor o reducere de 50% din tariful de cazare până la ridicarea restricţiilor, conform anunţului unui reprezentant al autorităţilor făcut sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă.

În orașul Sanya, locurile publice frecventate de turişti, cum ar fi saloanele spa, barurile obişnuite şi cele cu program karaoke, au fost închise încă de săptămâna trecută. Doar locurile esențiale, precum supermarket-urile şi farmaciile au rămas deschise, potrivit Agerpres.

China, promotoare a strategiei „zero COVID-19”

China este singura mare economie din lume care continuă să aplice strategia „zero COVID-19”, prin impunerea de lockdown-uri şi de lungi perioade de carantină care afectează turismul local.

Frontierele ţării sunt în prezent închise total, situaţie în care se află de la începutul anului 2020, împiedicând intrarea în ţară a turiştilor străini.

Cu toate că este o promotoare a strategiei „zero Covid”, în luna mai, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că China ar trebui să-și regândească strategia strictă de Covid, menită să stopeze răspândirea virusului.

OMS a spus atunci că, odată cu răspândirea mai multor variante Omicron transmisibile, această abordare nu este „sustenabilă”.

„Virusul evoluează, schimbându-și comportamentul”, a spus doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesu de la OMS. „Cu asta... schimbarea măsurilor va fi foarte importantă”.

Cu această politică, China a reușit ca până în luna mai să țină o rată scăzută a infectărilor cu COVID-19 și a deceselor. Au fost în jur de trei decese la un milion de oameni în China, comparativ cu aproximativ 3.000 în SUA și 2.400 în Marea Britanie, potrivit BBC.