Evenimentul Zilei > International > Zeci de avioane A-10 Thunderbolt II se îndreaptă spre Asia de Sud-Vest
Zeci de avioane A-10 Thunderbolt II se îndreaptă spre Asia de Sud-Vest

Zeci de avioane A-10 Thunderbolt II se îndreaptă spre Asia de Sud-Vest

Aproape o duzină de avioane A-10 Thunderbolt II de la a 124- aripă de luptă cu sediul la Gowen Field - au plecat spre sud-vestul Asiei în sprijinul operațiunilor de luptă.

„Pentru asta s-au angajat oamenii noștri și sunt încântați de oportunitatea de a răspunde la apelul națiunii”, a declarat comandantul grupului de operațiuni, colonelul Matt McGarry, potrivit unui comunicat de presă.

„Această aeronavă este construită pentru a sprijini trupele pe teren, fie că este vorba de armată sau de pușcașii marini în contact cu inamicul sau de a proteja avioanele în jos”, a mai declarat colonelul.

Peste 400 de trupe vor fi dislocate în diferite locații din sud-vestul Asiei timp de până la 180 de zile, marcând a doua cea mai mare desfășurare din istoria aripilor.

Conform comunicatului serviciilor, membrii 124th Fighter Wing și 190th Fighter Squadron, cu sediul la Gowen Field, vor continua să se desfășoare pe parcursul primăverii și al verii, acţiuni în sprijinul operațiuni  Freedom’s Sentinel şi Inherent Resolve.

Desfășurarea include mai multe aeronave, piloți, forțe de securitate, personal de întreținere și servicii medicale.

Ultima desfășurare pe scară largă a celei de-a 124-a Fighter Wing a fost în 2016, care a venit în sprijinul operațiunilor de luptă împotriva ISIS.

Guvernatorul statului Idaho, Brad Little: luându-şi rămas bun de la echipă

Sursa foto: kmvt.com