1-Napoleon e faimos printre altele pentru înălţimea sa. Era înalt de 1,69 m, circa 3 cm peste media epocii, dar şi cu 3 cm mai înalt decât fostul preşedinte Sarkozy.

2-Nu iubea în special pisicile negre. Era superstiţios şi le evita.
 
3-Un ''Napoleon'' poate fi o monedă franceză, un tip de cizmă, un soi de cireşe sau un pistol.
 
4-Cu toate că există circa 3.000 de pagini Internet care spun că e ilegal ca în Franţa să numeşti un porc ''Napoleon'', nu a fost emisă nicio lege în acest sens.
 
5-Napoleon a fost şi romancier. În 1795 a scris o carte romantică numită ''Clisson şi Eugenie'' care a rămas necunoscută până în 1920.
 
6- În 1996, o şuviţă din părul lui Napoleon a fost vândută la Londra pentru suna de 4.600 euro. (O şuviţă din părul ducelui de Wellington, cu numai 753).
 
7- Biblioteca ambrosiană din Milano păstrează mânuşile albe pe care Napoleon le-a purtat în timpul bătăliei de la Waterloo.
 
8- Când era mic, Napoleon era strigat cu porecla ''Nabulio''.
 
9- Tatăl lui Napoleon se numea Carlo Maria Buonaparte. După moartea acestuia, Napoleon şi-a schimbat numele în Bonaparte, cu câteva zile înainte de a se căsători cu Giuseppina şi să pornească vestita campanie din Italia. A făcut aceasta pentru a-l franţuzi puţin.

10- Fragmentul de selă (obelisc) inscripţionat, din Rashid, a fost descoperit de către Pierre-Francois Bouchard, căpitan al lui Napoleon în timpul campaniei din Egipt, în 1799.