Evenimentul Zilei > Economie > Zboruri directe la Constanţa. Cresc vânzările de vacanţe pe litoralul românesc
Zboruri directe la Constanţa. Cresc vânzările de vacanţe pe litoralul românesc

Zboruri directe la Constanţa. Cresc vânzările de vacanţe pe litoralul românesc

Litoralul românesc este principala destinaţie pentru vacanţa de vară. Principalul motiv a acestei creşteri este alocarea de tichetelor de vacanţă, care nu pot fi folosite decât pe teritoriul României. Din datele ANAT, la final de Early Booking se observă un număr ridicat de rezervări. Per ansamblu, creşterea vânzării de vacanţe în România şi în străinătate, în perioada de Early Booking, este de 30% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru vacanţa pe litoral, în premieră anul acesta, turiştii din ţară au zboruri directe la Constanţa incluse în pachetele lor de vacanţă.

“Multe dintre pachetele pentru România au fost cumpărate în perioada de Early Booking cu vouchere de vacanţă. Anul acesta ne aşteptăm că suma să fie cu mult mai mare, în jur de 400 de milioane de euro, faţă de 10 milioane de euro, anul trecut, dacă bugetarii vor primi şi ei, de la 1 iulie, vouchere în valoare de 1.450 de lei de persoană. În consecinţă, turismul intern ar putea să înregistreze o creştere de cel puţin 20% în acest an”, a declarat Alin Burcea, preşedintele ANAT.

În perioada de Early Booking, cele mai multe rezervări pentru vacanţe externe s-au făcut pentru Spania, Grecia, Turcia, Bulgaria, Italia şi Portugalia, pentru care românii au la dispoziţie curse charter şi de linie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Iaşi, Suceava, Oradea.

Noutăţile sezonului de vară sunt ofertele agenţiilor de turism în Gran Canaria, Kos şi Ischia.