Urmele de paşi au fost fotografiate în apropierea unei tabere de lângă Muntele Makalu şi publicate pe Twitter. Urmele de paşi aveau 81 de centimetri lungime și 38 de centimetri lățime, potrivit libertatea.ro

Masivul Makalu este unul dintre cei mai înalţi munţi din lume, iar la poalele lui se află Valea Makalu-Barun, o zonă sălbatică foarte izolată în care au mai fost organizate expediţii de căutare a lui Yeti.

Urmele lui Yeti ar mai fi fost văzute în timp şi de alţi oameni. În 2008, mai mulți alpiniști japonezi, care se întorceau de la o escaladă din vestul Nepalului, au povestit că au văzut urme ce ar aparține lui Yeti. Deși erau echipați cu aparate de fotografiat și de filmat, povestea lor nu a fost crezută.

Desigur, povestea existenţei bestiei uriaşe a fost alimentată de foarte mulţi oameni care au susţinut că au văzut urme de paşi uriaşi şi chiar pe vestitul Yeti în carne şi oase, dar toate acestea s-au dovedit că nu pot fi credibile din diverse motive.

În 2017 un grup de oameni de ştiinţă a examinat mai multe urme şi "dovezi" despre care se presupunea că ar proveni de la Yeti, adunate din întreaga regiune himalayană şi au constat că acestea proveneau de fapt de la urşi.