Evenimentul Zilei > International > Xi Jinping decretează COVID „armă biologică” și lansează războiul geostrategic împotriva lui Trump
Xi Jinping decretează COVID „armă biologică” și lansează războiul geostrategic împotriva lui Trump

Xi Jinping decretează COVID „armă biologică” și lansează războiul geostrategic împotriva lui Trump

Printre foarte multele efecte ale pandemiei de coronavirus care produc schimbări dramatice asupra lumii este și repoziționarea geostrategică a Chinei.

Pentru prima dată de la începutul reformelor lui Deng Xiao Ping, în 1978, China privește Statele Unite ca pe o amenințare directă.

Afirmația a fost făcută deschis de către ministrul de Externe Wang Yi, cu o lună în urmă, la Conferința pentru Securitate de la München, când China se afla la apogeul luptei cu coronavirusul.

De la începutul epidemiei, Beijingul își accentuează gradual mesajul că se află sub un atac al unui război de tip hibrid, arată o analiză Asia Times.

Terminologia folosită de Xi este clară: a spus oficial că este vorba de un război. Și că Beijingul trebuie să răspundă la rândul său cu un „război popular”.

Mai mult, liderul chinez a descris virusul ca pe un demon sau diavol. Xi Jinping este confucianist. Spre deosebire de alți gânditori chinezi, Confucius se ferea să vorbească despre forțe supranaturale și judecata de apoi.

Însă, în contextul cultural chinez, termenul „diavol” este folosit care referire la „diavolii albi” sau „diavolii străini”: guailo în mandarină, gweilo în cantoneză.

Astfel, Xi transmite o puternică declarație codată, scrie Asia Times.

Când Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, a enunțat într-un mesaj pe Twitter teoria că „s-ar putea ca armata americană să fi fost cea care a adus epidemia la Wuhan” – prima afirmație de acest fel a unui oficial – Beijingul înălța un balon de încercare, care arăta că a renunțat definitiv la mănuși.

Zhao Lijian a făcut o legătură între Exercițiul militar de la Wuhan din octombrie 2019, la care a participat și o delegație de 300 de militari americani.

Oficialul chinez l-a citat pe directorul american al CDC (Centers for Disease Control and Prevention), Robert Redfield, care, întrebat săptămâna trecută dacă mai multe decese provocate de coronavirus au fost descoperite postum în SUA, a răspuns că „într-adevăr, mai multe cazuri au fost descoperite astfel azi”.

Concluzia explozivă a lui Zhao este că virusul ar fi fost activ în Statele Unite înainte de a apărea la Wuhan. Descoperirea tardivă a sa în SUA este cauzată exclusiv de incapacitatea americanilor de a testa și verifica diferențele dintre coronavirus și virusul gripei sezoniere.

Adăugând la aceasta faptul că variațiile genomului coronavirusului în Iran și în Italia au fost ulterioare și ele nu aparțin varietății care a infectat Wuhan, presa din China a început să arate fără reținere cu degetul către Statele Unite.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.