Evenimentul Zilei > Actualitate > Bunătate de whisky, pe apa sâmbetei. Cum s-au „evaporat” milioane de litri de bourbon
Bunătate de whisky, pe apa sâmbetei. Cum s-au „evaporat” milioane de litri de bourbon

Bunătate de whisky, pe apa sâmbetei. Cum s-au „evaporat” milioane de litri de bourbon

Incendiul devastator n-a avut victime, dar reprezintă o pierdere mai mare de 100 de milioane de dolari pentru marca Jim Beam. Practic au fost distruse 45.000 de butoaie de whisky a câte 200 de litri fiecare.

Un gigantic incendiu a distrus un depozit al Jim Beam, marţi seara. Hangarul conţinea, aproape 9 milioane de litri de bourbon. Tradus în dolari înseamnă o pierdere cam de 100 de milioane de dolari pentru marca americană, care aparţine gigantului japonez Suntory.

Originea incendiului, care n-a produs răniţi, nu este cunoascută cu certitudine, dar un fulger se pare că este principalul ''suspect''. Incendiul s-a declanşat  marţi către ora 23. Flăcările încă ardeau ieri de dimineaţă. În prezent  se încearcă evitarea poluării cu etanol a solului şi a apei.

Depozitul conținea 45.000 de butoaie de "whisky relativ tânăr", potrivit unei declarații a companiei Beam Suntory, compania mamă a lui Jim Beam: "Suntem recunoscatori ca nimeni nu a fost ranit în acest incident şi suntem recunoscatori pompierilor curajosi din mai multe jurisdicţii care au adus focul sub control si l-au împiedicat să se răspândească", a declarat purtatorul de cuvant, citat de CNN. "Având în vedere vârsta whisky-ului pierdut, acest incendiu nu va afecta disponibilitatea lui Jim Beam pentru consumatori".

Pierderea este de doar 1% pentru Jim Beam

Jim Beam a mulţumit pompierilor, care au evitat ca hangarele vecine să aibă aceeaşi soartă. Potrivit unui reprezentant, pierderea nu reprezintă dect 1% din stocuri şi nu este vorba whisky vechi, ci de unul relativ tânăr. Nenorocirea nu ar trebui să afecteze prezenţa preţiosului lichid în magazine. Consumatorii să fie liniţtiţi.

Acest bourbon este o denumire înainte de toate geografică. Este un tip de whisky, care este fabricat numai în Statele Unite, cel mai mult în Kentucky. El provine din fermentaţia unui amestec de cereale care conţine cel puţin 51% porumb.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: