Evenimentul Zilei > Actualitate > ESCROCHERIE de proporții prin WhatsApp. TOȚI românii sunt AVERTIZAȚI să nu dea CLICK. Pagubele pot fi URIAȘE
ESCROCHERIE de proporții prin WhatsApp. TOȚI românii sunt AVERTIZAȚI să nu dea CLICK. Pagubele pot fi URIAȘE

ESCROCHERIE de proporții prin WhatsApp. TOȚI românii sunt AVERTIZAȚI să nu dea CLICK. Pagubele pot fi URIAȘE

Românii sunt ținta unei escrocherii care se folosește de brandul McDonald's. Prin aplicația de mesagerie WhatsApp au fost lansată nou tip de înșelătorie prin care s-ar acorda cupoane promoționale de 75 de lei pentru a cumpăra produse în lanțul de restaurante McDonald's.

Specialiștii avertizează că nu trebuie accesat site-ul din mesaj oferit prin WhatsApp pentru a nu cădea în capcana infractorilor cibernetici.

Specialiştii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au avertizat asupra unei escrocherii şi au recomandat celor care primesc mesajul prin aplicația WhatsApp să nu completeze chestionarul din site-ul indicat în mesaj şi nici să dea mai departe mesajul.

„O nouă campanie de tip #scam, aceeași metodă folosită de infractorii cibernetici. Aceștia au copiat elemente din identitatea vizuală a McDonald’s Romania și oferă ‘vouchere’ de 75 de RON clienților. Pentru a primi ‘premiul’ trebuie să distribui mesajul ‘promoțional’ prin aplicația WhatsApp către 30 de prieteni. REȚINEȚI faptul că astfel de concursuri/promoții trebuie să se regăsească inclusiv pe canalele oficiale ale companiei (site, social media), ceea ce nu se întâmplă nici în acest caz! #CERT #cybersecurity”, au avertizat specialiştii CERT-RO.

 

Astfel de campanii puse la cale de escroci au ca scop colectarea de date personale sau retragerea unor sume de bani de pe cardurile celor păcăliți.