Tone de papricaş, gulaş şi ciorbă de peşte vor fierbe sâmbătă şi duminică în Timiş. Două localităţi din judeţ se pregătesc de festin, gurmanzii fiind aşteptaţi să guste fesluri preparate după reţete secrete, moştenite din generaţie îm generaţie.
Bucătarii au început de astăzi să cureţe cartofii şi ceapa. Au pregătit condimentele şi au pus carnea la fezandat.
Una dintre cele mai sărace comune din Timiş, Jamu Mare, pregăteşte un festin culinar. Preţ de câteva ore, sâmbătă, localnicii sunt invitaţi să se înfrupte din bucatele gătite de specialiştii locului, în cadrul unui eveniment pe care autorităţile locale s-au gândit să-l intituleze "Festivalul toamnei". "Câţiva oameni din zonă vor pregăti la ceaun - ciorbă de peşte, carne de vânat şi gulaş -, alţii se vor prezenta cu producţia proprie de struguri şi vin, cu produse de panificaţie, vor fi apicultori, muzică şi dansuri populare", a declarat Sandu Belea, viceprimarul din Jamu Mare.
Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în colaborare cu primăria din localitate organizează duminică, 7 octombrie, a patra ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului. Între orele 10,30 şi 19, în parcul central din Buziaş, din zona cazinoului, vor avea loc degustări, spectacole culinare, precum şi un spectacol folcoric cu formaţii renumite din Banat. Zeci de gospodari din Banat vor încinge focul sub ceaune uriaşe, şi vor condimenta cele mai gustoase bucate. Un juriu va degusta fiecare preparat şi va alege cel mai gustos papricaş.