Warren Buffett, al treila cel mai bogat om din lume conform ultimelor statistici, a fost jefuit printr-o metodă inedită. Acesta a fost convins să investească 40 de milioane de dolari într-o afacere care nu există, informează Business Insider.

Cei care s-au dovedit a fi foarte convingători în faţa miliardarului sunt Jeff şi Pauline Carpoff. Aceștia sunt deţinătorii companiei DC Solar. Afacerea prezentată lui Buffett era o schemă ponzi unde numeroşi investitori ar fi contribuit cu până la 800 de milioane de dolari. Cu banii proveniţi din fraudă, cuplul a cumpărat 90 de vehicule de lux printre care se numără şi un Ford Mustang evaluat la 1 mil. de dolari.

Conform documentelor prezentate de instanţa de judecată, cei doi au realizat achiziţiile între 2011 şi 2018, tot atunci au investit peste 40 milioane de dolari în imobiliare. Printre investiţiile cuplului se numără un conac din Las Vegas, două apartamente situate în apropierea lacului Tahoe şi o casă de vacanţă în Scottsdale. 

„Negăm total acuzaţiile înainte de FBI conform cărora afacerea DC Solar a reprezentat o schemă de fraudă.”, a declarat Malcolm Segal, avocatul cuplului Carpoff. 

Anchetatorii federali s-au folosit de tranzacţiile bancare ale cuplului Carpoff şi de modelele automobilelor achiziţionate pentru a stabili sumele cheltuite de acesta.

Printre cele mai scumpe achiziţii ale escrocilor se numără un automobil Plymouth Road Runner din 1969, estimat la 325,800 mii de dolari, un Jaguar XK din 2014 în valoare de 195.521 mii de dolari şi un Ford Mustang GT 500 Super Snake, estimat la 1 mil. dolari.