Evenimentul Zilei > Monden > Comportamente inexplicabile ale animalelor. Misterul care-i intrigă pe cercetători
Comportamente inexplicabile ale animalelor. Misterul care-i intrigă pe cercetători

Comportamente inexplicabile ale animalelor. Misterul care-i intrigă pe cercetători

Oamenii de știință au realizat foarte multe studii pentru a înțelege mai bine comportamentul animalelor si păsărilor care trăiesc pe Terra. Vacile, ciorile sau cucii par niște creaturi banale, care nu mai ascund niciun secret pentru cercetători.

Și totuși, ele fac parte dintr-un grup select de animale, care continuă să uimească prin comportamente inexplicabile.

Potrivit statisticilor, aproape toate vacile au corpul aliniat pe direcția nord-sud atunci când mănâncă. O echipă de cercetători de la Universitatea Duisburg-Essen a studiat mii de imagini cu vaci păscând, surprinse de sateliți în Marea Britanie, Irlanda, India și SUA.

În majoritatea cazurilor, vacile își aliniau corpul pe direcția nord-sud atunci când pășteau. De ce fac ele acest lucru este un mister total.

Oamenii de știință bănuiesc că vacile au acest comportament datorită unei „busole” interne, care le ghidează. Potrivit cercetătorilor, capacitatea vacilor de a identifica punctele cardinale este o relicvă moștenită de la strămoșii lor.

Pe vremea când vacile nu erau domesticite, ele aveau nevoie de acest simț pentru a se putea orienta în timpul migrațiilor. Echipa de cercetători germani a descoperit că nu doar vacile au acest comportament bizar. Aceeași tendință o au și alte mamifere, precum șoarecii sau căprioarele.