Evenimentul Zilei > Justitie > Vulnerabilitatea cu care se confruntă România. Șeful propus al DNA aruncă bomba
Vulnerabilitatea cu care se confruntă România. Șeful propus al DNA aruncă bomba

Vulnerabilitatea cu care se confruntă România. Șeful propus al DNA aruncă bomba

Cea mai mare vulnerabilitate cu care se confruntă România în privința infracționalității ține de scăderea nivelului de siguranță al cetățeanului. Acest punct de vedere îi aparține Procurorului Crin Bologa, propus de ministrul Justiției la conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

„Din punct de vedere intern, sigur că nu este de competenţa DNA, vulnerabilitatea ar fi scăderea siguranţei cetăţeanului în ansamblu”, a declarat Crin Bologa.

Totodată, el a amintit și de interesul societății românești pentru închiderea Mecanismului de Cooperare și Verificare care presupune atingerea unor obiective ce țin de lupta anticorupție.

„Acolo avem patru obiective de referinţă pe care ar trebui să le atingem în vederea închiderii Mecanismului de Cooperare şi Verificare, dintre acestea cele mai importante mi se par cele referitoare la independenţa justiţiei, la continuarea luptei împotriva corupţiei la nivel înalt, dar şi continuarea luptei împotriva corupţiei la nivel local şi mai ales în administraţie”, a precizat Crin Bologa.

Crin Nicu Bologa ocupă în prezent poziția de prim-procuror adjunct acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.