Pe de altă parte, în luna februarie a acestui an, comparativ cu ianuarie, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi la păsări s-au diminuat.

Potrivit sursei citate, numărul de păsări sacrificate în unităţile industriale (abatoare) a coborât cu 6,5%, în februarie, în timp ce la porcine s-a înregistrat o scădere de 11,9%, faţă de acelaşi interval din 2016.

Totodată, numărul bovinelor sacrificate s-a majorat, per total, cu 15,8% în cea de-a doua lună din acest an, faţă februarie 2016, iar la ovine şi caprine saltul a fost de 14,5%.

Datele INS arată că, în intervalul analizat, greutatea în carcasă în cazul bovinelor a crescut, per total, cu 4,7%, dar s-a diminuat la categoriile: păsări (-2%), ovine şi caprine (-2,1%) şi porcine (-29,3%).

INS precizează că datele pentru unităţile industriale specializate (abatoare) s-au obţinut prin cercetări statistice exhaustive, iar pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).