Vremuri istorice: cei patru paşi ai revoluţiei Google TV

Vremuri istorice: cei patru paşi ai revoluţiei Google TV

Gigantul tehnologic lansează în 2011 softul ce va fi oferit gratuit tuturor producătorilor de televizoare. Va fi practic momentul contopirii calculatorului cu televizorul şi a telecomenzii cu telefonul.

Marile companii de electronice îşi îndreaptă privirile către televiziunea de la Google. Săptămâna aceasta, sud-coreenii de la Samsung au anunţat că vor produce televizoare pentru platforma Google TV şi urmează să le lanseze de la începutul anului viitor. După contractul încheiat cu Sony, acesta ar fi al doilea parteneriat cu o mare companie care produce televizoare. Din câte se pare, în următoarea perioadă există posibilitatea să mai apară parteneriate şi cu alţi mari jucători din această zonă tehnologică.

Lansat pentru început în America, urmând să apară peste aproximativ un an şi în Europa, revoluţia companiei americane în televiziune începe să prindă contur. Ce face Google TV? Îţi pune un computer în televizor şi te ajută să-ţi cauţi repede şi uşor emisiunile preferate, să-ţi programezi filmul la ce oră vrei, să navighezi pe internet sau să-ţi citeşti mailul din faţa telecomenzii.

Foarte important va fi şi pentru evoluţia televiziunii, care ar putea interacţiona spontan cu telespectatorii. Ai putea comenta cu prietenii ceea ce vezi chiar în acel moment la televizor, iar mesajele să apară în direct, pe ecranul TV.

Găseşte instantaneu emisiunea pe care o cauţi

La fel cum majoritatea PC-urilor funcţionează cu Windows, aceste televizoare vor folosi şi ele un sistem de operare, Android. Acest lucru face posibil ca şi telefonul tău să fie integrat în sistem. Un mobil care funcţionează cu sistemul de operare dezvoltat de Google poate fi folosit ca telecomandă. Nu trebuie decât să instalezi o aplicaţie pe care o iei din app store, magazinul virtual, iar touchscreenul are toate comenzile pentru televizor.

O altă aplicaţie revoluţionară este aceea prin care poţi găsi aproape instantaneu o emisiune. De exemplu, dacă a început derby-ul dintre Steaua şi Dinamo şi nu ştii exact pe ce program se difuzează, introduci cuvintele-cheie într-o bară de căutare şi softul te duce direct la transmisiunea respectivă.

În plus, cei care vor în continuare să păstreze şi cablul pentru că o parte dintre posturile preferate nu transmit pe net sau banda e prea mică, îl pot conecta la televizor. Google TV oferă şi această posibilitate.

Ne puteți urmări și pe Google News