Vremea se va menține foarte caldă, joi, 10 iunie, iar maximele vor atinge și valoarea de 28 de grade Celsius, după cum anunță specialiștii de la ANM. Vremea va fi frumoasă și caldă în majoritatea zonelor. Vor mai fi precipitații, însoțite, pe alocuri, de furtuni și fulgere.

Temperaturile vor si în creștere în toate regiunile și vor fi chiar mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. În zonele montane vor continua să fie mai scăzute. Se vor consemna și ploi, însă temporar și doar pe alocuri, precipitațiile fiind însoțite de furtuni și fulgere, în funcție de zonă, au mai anunțat meteorologii.

Cerul va fi parțial noros, cu înseninări temporare, iar vântul va sufla slab. Vremea va continua să fie instabilă și caldă și în următoarea perioadă.

Cum va fi vremea în București, joi 10 august

Vremea va fi caldă, însă instabilă joi în Capitală, la fel ca în ultimele zile. Temperatura maximă va ajunge la 26 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 15 grade Celsius. Vor fi averse, însoțite de furtuni și fulgere izolate. În general, vântul va sufla slab. Temperaturile se vor situa în jur de 25 de grade și în următoarele zile în Capitală, iar vremea va fi la fel de instabilă. Vor mai fi averse și zilele următoare, însoțite, pe alocuri și temporar, de furtuni și fulgere.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil şi mai ales după-amiaza şi seara vor fi înnorări temporar accentuate, local averse şi descărcări electrice.

Ploi torențiale în zonele montane

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp. Izolat va cădea grindină, iar mai ales în timpul ploilor vor fi intensificări ale vântului (viteze la rafală, în general, de 45…60 km/h) şi posibil vijelii. Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei şi nu vor avea variaţii importante faţă de intervalul anterior.

Pe litoral, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 26 de grade, iar cele minime între 16 şi 18 grade. Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 18 şi 20 de grade.