Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV PRINT. Vremea întrebărilor cu Robert Turcescu. Mitică Dragomir: ”Am început să fiu comunist la cap!”
EXCLUSIV PRINT. Vremea întrebărilor cu Robert Turcescu. Mitică Dragomir: ”Am început să fiu comunist la cap!”

EXCLUSIV PRINT. Vremea întrebărilor cu Robert Turcescu. Mitică Dragomir: ”Am început să fiu comunist la cap!”

Nea Mitică nu mai e la Ligă, dar joacă pe tot terenul: face afaceri imobiliare, e toată ziua pe șantier și, din când în când, trece prin fața judecătorilor. ”Eu nu pot să tac, decât să-mi închizi gura mai bine mă condamni la moarte!”, spune Dumitru Dragomir. După câteva minute, tot el e cel care anunță că trăim vremuri în care cine spune adevărul merge la pușcărie.

Robert Turcescu :Prostii ați făcut, lucruri pe care să le regretați?

Mitică Dragomir: Dom' ne, am mai făcut și le regret, sunt un tip repezit, așa…

Oltean!

Da, oltean, mi-am dat drumul la gură și am spus adevărul, dar adevărul nu trebuie să-l spui!

 Zău?! Așa v-ați educat copiii?

Nu, copiii mei i-am educat altfel, dar acum îți spun ție, pentru era trăită acum e bine să nu spui adevărul, dacă spui adevărul te duci sigur la pușcărie!

De ce-ați ajuns să gândiți în felul ăsta?

Dom' ne, eu am fost un naționalist, un patriot din asta habotnic, un om care nu vedea decât lucrurile la superlativ, dar din cauza sărăciei și din cauza politicii mondiale de învrăjbire nemaiîntâlnită pe acest pământ..  Asta este, după părerea mea, chintesența capitalismului: de a ne devora unul pe altul, o să ziceți, domnule, dumneata ești un comunist înfocat, nu, eu când eram pe timpul comunismului, și la buzunar, și la cap, eram tot capitalist. Acum am început să fiu comunist la cap pentru că eu am prins ambele regimuri, ăia erau copii de țâță, ăștia fură-n draci, ceva ce nu s-a pomenit!

Nu sunt oamenii pe care i-ați cunoscut și înainte de 89?

Ba da, o parte din ei și-au păstrat demnitatea, dar nu și-au păstrat curajul, rețineți, nu-i același lucru. Adică pozează bine, dar la prima spaimă sunt făcuți praf pentru că o parte din ei au fost promovați pe pile. Dom'ne, de la Cezar încoace nu s-au pomenit atâtea încrengături câte a avut conducerea Guvernului ăsta: toate rudele, nașii, vin în funcții de conducere, au acaparat tot, așa ceva e fără precedent, ce țară e asta?

 

  Citiţi prima parte a interviului realizat de jurnalistul Robert turceascu in ediţia tipărită de astăzi a Evenimentului zilei şi pe evz.ro începând cu ora 12.00. Partea a doua a interviului va fi publicată miercuri.