Vrei să-ți vinzi casa? 7 aspecte de luat în considerare ca să-ți maximizezi șansele de succes

Vrei să-ți vinzi casa? 7 aspecte de luat în considerare ca să-ți maximizezi șansele de succesSursa foto: Freepik.com

Casa în care locuiești nu se mai pretează nevoilor tale și ai decis să o vinzi? Deoarece poate fi un proces de durată, este necesar să îți stabilești un plan care te va ajuta să o vinzi mai repede.

Înainte de toate, fă un mic efort și încearcă să-ți privești locuința dintr-o altă perspectivă, astfel încât să îi vizualizezi atât punctele forte, cât și portretul potențialului cumpărător. Apoi, ține cont de următoarele sfaturi:

Apelează la un agent imobiliar

Când timpul este prețios, apelează la un agent imobiliar experimentat. Caută în anunțurile locale de vânzări și selectează-le pe cele care se evidențiază prin fotografii excelente și descrieri convingătoare. Unul dintre agenții din spatele acestor listări ar putea fi o alegere bună. Recomandările cunoscuților se pot dovedi la fel de utile, așa că întreabă-ți familia, prietenii sau contactele de pe rețelele sociale dacă au lucrat cu un agent bun în zona ta.

Asigură-te că deții toate actele importante

Pentru a evita întârzierile și a-ți asigura un proces de vânzare transparent și ușor, va fi nevoie să pregătești o serie de documente. Ai la îndemână titlul de proprietate, documentele de identitate, certificatul de urbanism care atestă conformitatea cu regulile de construcție, extrasul de carte funciară care oferă informații despre istoricul proprietății, drepturile de proprietate și sarcinile asociate, documentele de impozitare, documentele de întreținere și reparații, planul cadastru și de arhitectură și documentele asociate împrumutului ipotecar, dacă este cazul. În plus, un certificat energetic, care arată impactul locuinței asupra mediului înconjurător, poate fi un avantaj suplimentar în atragerea potențialilor cumpărători și în facilitarea tranzacției.

Maximizează atractivitatea ofertei tale

Atunci când vinzi o casă, nu subestima importanța unor oferte de energie electrica pe care să le prezinți potențialilor cumpărători. Pentru aceștia, este important să știe că vor avea acces la o sursă de energie electrică fiabilă. În calitate de vânzător, poți atrage mai mulți potențiali cumpărători prin oferirea de informații despre furnizorii de energie electrică din zonă și prin evidențierea unor oferte atractive pentru consumatorii casnici.

Stabilește un preț competitiv

Investighează prețurile la care s-au vândut recent locuințe similare în zona ta, folosind site-urile de imobiliare online. Apoi, calculează prețul pe metru pătrat pentru aceste vânzări comparabile și aplică acest preț la suprafața casei tale pentru a obține un preț de pornire rezonabil. Ai putea dori să ajustezi acest preț în funcție de caracteristicile unice ale casei tale.

Curăță locuința

Curățenia și ordinea sunt două condiții obligatorii de bifat, atunci când decizi să îți listezi casa pe site-urile de imobiliare sau să stabilești vizionări cu potențialii cumpărători. Dacă nu ai timpul sau posibilitatea fizică de a face acest lucru singur, agentul tău probabil știe pe cine poți angaja pentru a face acest lucru pentru tine.

Fă fotografii profesionale pentru anunț

Majoritatea cumpărătorilor văd prima dată casele online, deci furnizarea de fotografii excelente este esențială. Asigură-te că imaginile sunt luminoase, clare și prezintă fiecare cameră cât mai atrăgător.

Alege un cumpărător cu finanțare aprobată

Dacă un cumpărător trebuie să obțină un credit ipotecar pentru a cumpăra casa, procesul ar putea dura mai mult. Un cumpărător cu fonduri proprii, însă, ar putea închide tranzacția în câteva zile. Așadar, dacă ai mai multe oferte, optează pentru cei care dețin deja suma necesară pentru cumpărarea casei.

Ținând cont de aceste sfaturi, poți scurta procesul de vânzare a locuinței cu mult timp, astfel încât să te muți cât mai rapid în noua casă.

Ne puteți urmări și pe Google News