Evenimentul Zilei > Social > Vrei sa pleci în Franța? Schimbare de ultima oră. Care sunt condițiile
Vrei sa pleci în Franța? Schimbare de ultima oră. Care sunt condițiile

Vrei sa pleci în Franța? Schimbare de ultima oră. Care sunt condițiile

Turiștii care vor vizita Franța în această vară vor trebui să urmeze un set de reguli. Președintele Emmanuel Macron a făcut declarații oficiale în acest sens.

Președintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat regulile pe care turiștii vor fi nevoiți să le urmeze dacă vor dori să intre pe teritoriul Franței în vara acestui an. Condițiile de bază vor fi certificatul care atestă vaccinarea și testul negativ pentru COVID-19.

Condițiile de bază au fost prezentate prin declarații oficiale ale președintelui Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a făcut declarații oficiale despre condițiile în baza cărora Franța va deschide granițele cetățenilor din Uniunea Europeană şi SUA.

Președintele francez a propus crearea unui pașaport de călătorie pentru cetățenii din zonele menționat. Acesta va atesta atât vaccinarea împotriva COVID-19, precum și un test negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcarea în avion.

Președintele Franței nu s-a pronunțat în privința regulilor care se vor aplica pentru turiștii care vin din Marea Britanie, zonă greu afectată de ultimul val de coronavirus.

Marea Britanie a întâmpinat numeroase întârzieri în ceea ce privește campania de vaccinare. Chiar dacă au existat probleme la început, în Regatul Unit 33 de milioane de cetățeni au primit deja a doua doză de vaccin, relatează Antena 3.

Există restricții de călătorie mai dure pentru țările sud-americane

Președintele Franței, Emmanuel Macron, intenționează să impună măsuri de siguranță mai ridicate pentru persoanele care călătoresc din Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia. Se urmărește astfel micșorarea riscului răspândirii unor noi variante ale virusului COVID-19.

Restricțiile pentru cetățenii din zonele de risc vor include o perioadă de carantină de 10 zile, din momentul în care au ajuns în Franța.

Turiștii din aceste regiuni sunt obligați să facă dovada unui test PCR efectuat cu 36 de ore înainte de călătoria cu avionul sau a unui test antigen efectuat cu 24 de ore înainte de îmbarcare.

„Cele patru țări sunt cele mai periculoase când vorbim de numărul de variante ale virusului care au apărut de la izbucnirea pandemiei de Covid-19”, a declarat Ministrul francez al Afacerilor Externe, Yves Le Drian.

Franța a fost una dintre cele mai afectate țări de pandemia de COVID-19, până în prezent bilanțul a ajuns 100.000 de morți.