Legea votului în Diaspora naște noi controverse. Ce susțin liderii ALDE

Legea votului în Diaspora naște noi controverse. Ce susțin liderii ALDE

Liderii ALDE Giurgiu susţin legea privind organizarea votului prelungit în diaspora, pe parcursul a trei zile. Ei precizează însă că unii o consideră discriminatorie, de unde și posibilitatea de a fi atacată la CCR.

"O iniţiativă mai veche a ALDE referitoare la votul în diaspora a adunat până la urmă aprobarea tuturor partidelor politice, consensul, dacă doriți, şi iată că urmează să fie promulgată de preşedinte această nouă modalitate de vot în diaspora, cea cu votul anticipat, lucru care pe de o parte cred că va rezolva problema în aşa fel încât să nu mai fie astfel de subiecte la viitoarele alegeri, toţi oamenii să poată să meargă să voteze. Toţi oamenii au dreptul constituţional să voteze şi, pentru că ne interesează în primul rând drepturile cetăţenilor, cred că este un lucru foarte bun. De altfel, aşa acum aţi văzut, a fost un consens politic firesc referitor la acest subiect şi cred că este un punct câştigat de ALDE având în vedere că această iniţiativă, până la urmă, ne aparţine şi a fost una dintre iniţiativele preşedintelui nostru, Călin Popescu Tăriceanu", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele ALDE Giurgiu, Ionel Muscalu. 

Vicepreşedintele ALDE Giurgiu, Alexandru Vladu, este de părere că această lege ar putea fi atacată la CCR de cei care consideră că se creează discriminare. 

„Propunerea noastră de vot pentru diaspora a fost mai largă, dar ați vazut ce s-a aprobat. Din punctul nostru de vedere este ok, dar deja sunt discuţii în ţară că se creează o discriminare, sunt discuţii şi după ce va ieşi această lege probabil că va fi şi atacată la CCR, pentru că oamenii se întreabă de ce cei de acolo trebuie să aibă trei zile de vot, iar noi, în ţară, să nu putem să votăm decât până la ora 21,00, iar acolo şi în a treia zi se poate prelungi până la 23,59”, a spus Alexandru Vladu

Ne puteți urmări și pe Google News