Marşul a început la Ypres- vestul Belgiei, locul unde au avut loc lupte violente între 1914 şi 1918, şi se va încheia, peste cinci luni, la Istanbul, după se va trece prin 10 state, printre care Franţa, Germania şi ţările din Balcani. 

"Este o iniţiativă civică, nici politică, nici religioasă, care îşi propune să promoveze, prin mers, dialogul între persoane de origini şi culturi diferite", a spus Sebastien de Fooz, iniţiatorul proiectului intitulat "Jorsala" şi patronat de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

"Vom merge pe multe linii de fractură de pe vechiul continent, cum ar fi Sarajevo, unde s-a declanşat Primul Război Mondial şi care este oraşul simbol al conflictului din Balcani din anii 1990", a adăugat de Fooz. 

Numărul participanţilor "va fi diferit de la o zi la alta. Unii vor parcurge tot drumul, iar alţii ni se vor alătura câteva zile sau săptămâni", a precizat organizatorul. Studenţi sau pensionari, participanţii la marş sunt din Benelux, Franţa, Germania şi Maroc.

Citește și: