Vom trăi sute de ani? Savanții, la un pas de a obține rezultate fabuloase

Vom trăi sute de ani? Savanții, la un pas de a obține rezultate fabuloase

În fiecare an, începând din 1840, speranța de viață globală a crescut cu aproximativ trei luni.

Un alt medicament mai puțin familiar, rapamicina, a fost inițial derivat din bacterii găsite în solul Insulei Paștelui. Există o licență care dă dreptul să fie utilizat ca medicament anti-cancer, dar, în viitor, s-ar putea să fie folosit pentru evitarea bătrâneții.

Mai  există  și „senoliticele” - tratamente care omoară celulele vechi și dăunătoare care se acumulează încet în corpul nostru odată cu trecerea deceniilor.

Testele efectuate pe șoareci arată că pot crește durata de viață cu până la 25%, iar studiile pe oameni sunt în curs de desfășurare. „Un senolitic”, prezice Steele, „ar putea fi primly medicament anti-îmbătrânire adevărat pe care îl vom lua”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au apărut medicamente care pot trata îmbătrânirea

Pe termen mai lung, noile tehnici de editare a genelor vor „optimiza lucrurile bune, le vor reduce cele rele și vor adăuga noi capacități celulelor și organelor noastre”.

Toate acestea sunt lucruri care se vor petrece într-un viitor nu prea îndepărtat. Deja, în fiecare an, data probabilă a decesului nostru se amână cu câteva luni.

Aceasta se datorează speranței de viață din ce în ce mai mari și progreselor în științe biomedicale drespre care relatează Steele în cartea sa.

După cum recunoaște autorul, „tratarea îmbătrânirii sună science-fiction”. Acest lucru este cu siguranță adevărat pentru afirmațiile mai extravagante ale oamenilor de știință, cum ar fi vizionarul Aubrey de Gray, care crede că oamenii vor trăi peste o mie de ani. Recentele cercetări în biologia îmbătrânită ne arată, însă, că o creștere semnificativă a speranței de viață începe să devină un fapt științific.

China pregătește războiul cu SUA. Rachetele invizibile au băgat spaima în Pentagon