Evenimentul ZileiSocialVom mai renunța la masca de protecție vreodată? În ce condiții vom putea face asta

Vom mai renunța la masca de protecție vreodată? În ce condiții vom putea face asta

Vom mai renunța la masca de protecție vreodată? În ce condiții vom putea face asta
Premierul Florin Cîțu a făcut un anunț pe pagina sa oficiala de Facebook cu privire la renunțarea la masca sanitară. Cîțu a adăugat ca această măsură se va lua în calcul doar după ce Romqnia va depăși pragul de 10 milioane de vaccinați.

Obiectivul actualei guvernări este de a atinge pragul de 10 milioane de oameni imunizați. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu, care a adăugat că după atingerea acestui prag autoritățile vor lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine: până la 1 iunie, imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august, imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Gheorghiță are o altă părere

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că la masca de protecție se va renunța ultima. Însă și el a vorbit de pragul de 10 milioane de vaccinări drept condiție pentru acest lucru. „Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică, după ce avem peste 10.000.000 de persoane vaccinate. Iar când o să avem peste 5.000.000 de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a spus Valeriu Gheorghiță.


Accesează: