Voiculescu, judecat pentru un "tun"

Voiculescu, judecat pentru un "tun"

Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti pentru o "afacere" prin care ar fi prejudiciat Ministerul Agriculturii cu aproape 60,5 milioane de euro.

Aşa arată procurorii anticorupţie în rechizitoriul în baza căruia Voiculescu a fost trimis în judecată, ieri.

Concret, acesta este acuzat de spălare de bani şi de faptul că şi-ar fi folosit influenţa conferită de „fotoliul“ de preşedinte al PC pentru ca firma sa, Grivco SA, să obţină Institutul de Cercetări Alimentare SA (ICA), cu tot cu bunurile pe care le deţinea şi care, de altfel, au fost subevaluate cu aproape 7,8 milioane de euro.

Alături de Dan Voiculescu, vor ajunge în faţa judecătorilor Sorin Pantiş - fost ministru al comunicaţiilor şi fost director executiv al Grivco - şi Gheorghe Mencinicopschi, directorul general al Agenţiei Domeniilor Statului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul Agriculturii vrea să recupereze de la inculpaţii din această cauză aproape 60,5 milioane de euro. Pentru a recupera prejudiciul, procurorii au instituit deja sechestru asigurător pe mai multe conturi bancare şi pe un imobil al lui Dan Voiculescu, precum şi pe un teren şi pe două apartamente din Capitală ale lui Sorin Pantiş.