Evenimentul Zilei > International > Este Vladimir Putin, fericitul tată al gemenilor?
Este Vladimir Putin, fericitul tată al gemenilor?

Este Vladimir Putin, fericitul tată al gemenilor?

O mulţime de manevre secrete care au avut loc la spitalul unde a născut fosta sportivă sunt atribuite preşedintelui rus. Dar, din păcate, este un subiect Top Secret: legătura sa cu Alina Kabaeva şi mai nou, naşterea gemenilor.

În Rusia, subiectul este tabu, iar de această dată presa nu suflă un cuvânt

Ştirea se referă totuşi la fosta campioană olimpică Alina Kabaeva, 36 de ani, despre care se  zvoneşte că ar avea o idilă cu Vladimir Putin, de 66 de ani, de aproape două decenii. Ex sportiva a dat naştere pe 7 mai la doi băieţi la spitalul Kulakov, la Moscova. Un eveniment ţinut în mare secret.

Cu trei săptămâni mai devreme, agenţii FSO, servicul de protecţie al preşedintelui, au luat măsurile necesare 

Ei au evacuat etajul IV al spitalului şi au transferat pacienţii existenţi, în altă parte. Jumătate din personalul medical a fost trimis în concediu, iar vizitele externe au fost interzise. ''În ziua naşterii, un medic italian, asistat de directorul centrului spitalicesc, a procedat la o cezariană'', afirmă jurnalistul rus din exil Serghei Kanev, cu antene în serviciile secrete ruse. 

Alina Kabaeva şi-a mărit astfel familia, deoarece mai este mamă a unui băiat de 10 ani şi a unei fete de 6 ani. Două alte naşteri ''clandestine'', dintre care una într-o clinică elveţiană recomandată de cunoscutul politician şi miliardar italian, Silvio Berlusconi, un mare prieten al lui Putin.

Şeful Kremlinului şi Alina Kabaeva s-au cunoscut la începutul anilor 2000. Medalie  de bronz la JO, apoi de aur la JO de la Atena, de două ori campioană mondială, de cinci ori campioană a Europei, Alina Kabaeva, supranumită ''femeia cea mai suplă din Rusia'', i-a luat minţile judokanului, el însuşi tată a două fete. Cu excepţia a câtorva dineuri de gală, cei doi nu apar niciodată în public, iar celor care se întreabă despre presupusa sa relaţie, Putin răspunde retoric: ''Am avut mereu un sentiment negativ pentru cei care-şi bagă nasul plin de muci unde nu le fierbe oala, dar şi pentru fanteziile lor erotice, pentru cei care se amestecă în viaţa altora''. Un ziar, Moskovski Korrespondent va trebui să se închidă în urma unui articol despre gimnastă şi preşedinte.

Curând nunta?

În iunie 2013, Putin ridică vălul de pe viaţa sa privată. În faţa camerelor de luat vederi ale canalului de televiziune de stat, el anunţă divorţul de Ludmila, soţia sa timp de 30 de ani. ''Uniunea noastră s-a încheiat, n-o să ne mai vedem niciodată'', a spus el. Alina Kabaeva, îşi urmează cursul vieţii. Mai întâi în politică, ocupând un fotoliu de deputat al partidului prezidenţial, Rusia Unită, până în 2014, apoi se reorientează spere holdingul National Media Group, propietar al unor canale Tv, radiouri, ziare şi societăţi de producţie filme, notează Le Point.

În decembrie 2018, în timpul conferinţei de presă anuale, un jurnalist de la LifeNews, publicaţie controlată de Alina Kabaeva, îndrăzneşte o întrebare: ''Când şi cu cine vă veţi căsători?''. Putin surâde: ''Ca orice persoană care se respectă, o voi face mai devreme sau mai târziu'', a răspuns el. În acea zi, toată lumea a văzut ''mâna'' Alinei Kabaeva în spatele întrebării. Se şopteşte pe la colţuri că preşedintele amână cam mult momentul urcării pe ''tron'' a primei doamne…