Vladimir Putin pune cătușe rețelelor sociale

Autoritățile de la Moscova strâng și mai mult șurubul împotriva rețelelor sociale, după ce acestea au fost inundate în ultimele zile cu apeluri pentru eliberarea opozantului Kremlinului, Alexei Navalnîi.

Vladimir Putin pune cătușe rețelelor sociale. Rețelele sociale sunt obligate să identifice și să blocheze accesul la invitaţiile online de participare la demonstraţii neautorizate.

O lege în acest sens a intrat, de luni, în vigoare pe teritoriul Rusiei. Legea mai menționează că nici conținuturi despre „terorism şi secrete de stat” nu ar trebui să fie accesibile online.

Trebuie blocate și instrucțiuni despre producerea drogurilor, pornografia infantilă, încurajarea sinuciderii. Sau declarații care nu respectă Constituția țării.

Autoritățile de la Moscova strâng și mai mult șurubul împotriva rețelelor sociale, după ce acestea au fost inundate în ultimele zile cu apeluri pentru eliberarea opozantului Kremlinului, Alexei Navalnîi.

Principalul opozant al lui Vladimir Putin este cunoscut ca o persoană foarte activă pe rețele sociale.

Deja Facebook, Twitter și YouTube au primit amenzi din partea autorității de reglementare media din Rusia.

Vladimir Putin pune cătușe rețelelor sociale. Ținta sunt Alexei Navalnîi și susținătorii acestuia

Filmul difuzat pe YouTube de Navalnîi despre un presupus palat al lui Putin, proprietate aflată la malul Mării Negre, a strâns peste 106 milioane de vizualizări.

Putin a negat că este proprietarul luxoasei reședințe. Ulterior, proprietatea „palatului lui Putin” a fost revendicată de omul de afaceri Arkadi Rotenberg.

Rotenberg, fost partener de antrenamente de judo al lui Putin, se află pe lista sancțiunilor SUA, după anexarea Crimeei de Putin, în anul 2014.

Rotenberg și-a vândut în 2019 acţiunile la compania de stat Stroigazmontaj. Compania este specializată în construcţia de conducte de gaz.

Cotidianul economic RBC estima că Rotenberg a primit aproximativa 75 de miliarde de ruble (990 milioane de dolari).

El este unul din magnaţii sancţionaţi de Statele Unite şi alte ţări occidentale după anexarea Crimeei de către Rusia, în martie 2014.

„Acum nu va mai fi secret, eu sunt beneficiarul”, a afirmat Rotenberg , citat de Agerpres.

„A fost o construcţie destul de complicată, au fost mulţi creditori şi am reuşit să devin beneficiar”, a adăugat el.

Arkadi Rotenberg nu a oferit detalii despre achiziţie şi finanţarea acesteia.

 

Foto: Facebook