Vladimir Putin, la un pas de moarte! Dezvăluirea momentului despre liderul de la Kremlin. Ce i-a transmis un alt fost şef de stat

Vladimir Putin, la un pas de moarte! Dezvăluirea momentului despre liderul de la Kremlin. Ce i-a transmis un alt fost şef de stat Sursă: Malivoja | Dreamstime.com

Vladimir Putin ar fi fost ținta a cel puțin șapte tentative de asasinat, toate dejucate de serviciile de securitate. Liderul de la Kremlin a declarat într-un interviu că i-a cerut sfaturi în privința securității chiar lui Fidel Castro. Putin este la conducerea Rusiei din 1999, cu o pauză de patru ani când a fost prim ministru.

Primele două tentative de asasinat au avut loc la începuturile lui Vladimir Putin ca președinte al Rusiei. Prima despre care s-a și scris la vremea respectivă, a fost pe 24 noiembrie 2000, în timpul unei înmormântări din Sankt Petersburg. Serviciul federal de gardă a intervenit rapid și l-a protejat. Secretarul de presă al serviciului federal declara atunci că atacul nu a fost pus la cale de o persoană cu probleme mintale și că în spatele lui ar fi fost o organizație.

Tot în același an, ar mai fi avut loc o a doua tentativă de asasinat și ea dejucată. Atacul fatal ar fi trebuit să aibă loc la la summitul Yalta și CIS, din 18-19 august 2000. Putin a fost singura țintă dintre iderii internaționali, potrivit canalului de Youtube Grunge. Potrivit acestora, Vladimir Putin ar fi scăpat până acum din cel puțin 7 tentative de asasinat, scrie Antena3.

Sfaturi de la Fidel Castro

Într-un interviu din 2017 acordat lui Oliver Stone, Putin povestit cum a reușit să scape de fiecare dată. Liderul de la Moscova a spus că i-a cerut sfatul președintelui Cubei, Fidel Castro. NBC News a relatat în 2016 că Fidel Castro a fost ținta a peste 600 de tentative de asasinat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Castro mi-a spus: Știi de ce încă trăiesc?' - 'De ce?' - 'Pentru că întotdeauna mă ocup personal de securitatea mea!“, declara în 2017 Vladimir Putin.

Cum a ajuns Putin președinte?

Serghei Pugaciov, care a fost mult timp un apropiat al liderului de la Kremlin, susține că el a fost primul care l-a propus pe Putin ca înlocuitor al lui Elțîn în 1999. Acesta a fost văzut atunci ca o soluție de compromis între Occidentul liberal și serviciile secrete ruse, pentru a se evita o lovitură de stat.

„Elţîn practic pierduse puterea pentru că oamenii din serviciile de securitate îi provocau pe liberalii cu care se înconjurase Elţîn. Având în vedere că Putin era la acel moment directorul FSB-ul, numirea sa a fost văzută ca un fel de scut împotriva unei posibile lovituri de stat. Speranţele apoi s-au risipit, dar atunci părea că totul va fi perfect “, a declarat Pugaciov.

Putin a fost președinte până în 2008 când a făcut rocada cu Medvedev, pentru a-i permite să respecte limita constituţională de două mandate consecutive la conducerea Rusiei. În 2012 a revenit la cârma Rusiei. Apoi a schimbat legile pentru a putea candida de câte ori dorește.