Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin este împotriva alcoolului. „Promovarea unui stil de viață sănătos este de mare importanță!”
Vladimir Putin este împotriva alcoolului. „Promovarea unui stil de viață sănătos este de mare importanță!”

Vladimir Putin este împotriva alcoolului. „Promovarea unui stil de viață sănătos este de mare importanță!”

Vladimir Putin a ținut un discurs surprinzător la o întâlnire prin videoconferință cu guvernatorul interimar al regiunii Vladimir, Alexander Avdeev. Liderul de la Kremlin a precizat că promovarea unui stil de viață sănătos este foarte importantă.

Vladimir Putin a ținut să își spună părerea despre alcool la o întâlnire prin videoconferință cu guvernatorul interimar al regiunii Vladimir, Alexander Avdeev. În lupta împotriva alcoolismului, „nu poți interzice nimic”, trebuie să promovăm un stil de viață sănătos, a declarat președintele rus Vladimir Putin. El a mai spus că „oamenii beau și vor continua să bea”.

„Aici (în lupta împotriva alcoolismului) nu poți interzice nimic, nu te poți angaja în creșterea excesivă a prețurilor, a accizelor și așa mai departe”, a declarat Putin.

Putin consideră că trebuie găsite „lucruri simple, dar foarte eficiente” pentru a îi face pe oameni să bea mai puțin. „Mai trebuie să extindem propaganda unui stil de viață sănătos. Este necesar să facem acest lucru pur și simplu, să nu-l dăm la milă, să nu credem că acesta este un lucru secundar: oamenii beau și vor continua să bea”, a explicat președintele. „Nu, totul nu este atât de primitiv și simplu, trebuie doar să o faci. Dintre toate măsurile – nu voi spune nimic nou, nimic neobișnuit, dar cu toate acestea – promovarea unui stil de viață sănătos este de mare importanță”, a subliniat el.

Vladimir Putin, campanie împotriva alcoolului

Cu toate acestea, a continuat Putin, „propaganda singură nu este suficientă” și este necesar ca sportul să aibă o promovare mai complexă. „Există ceva de făcut aici, mai ales că regiunea Vladimir însăși, în acest sens, este una dintre cetățile culturii ruse în sensul literal al cuvântului”, a spus șeful statului.

Liderul de la Kremlin i-a încurajat pe oameni să nu neglijeze nici probleme de sănătate. „Trebuie să abordăm acest lucru într-o manieră specifică. Este ceva la care să lucrăm aici”, a spus Putin.

Putin a recunoscut și că Rusia deține o rată de incidență cu un diagnostic de „alcoolism” și „psihoză alcoolică” de 122,6 cazuri la 100 de mii de cetățeni. El a explicat că este „prea mult” și că măsurile trebuie luate de urgență, potrivit Tass.