Vladimir Putin a spus-o răspicat. Nu este interesat de o întâlnire cu Joe Biden

Vladimir Putin a spus-o răspicat. Nu este interesat de o întâlnire cu Joe Biden Sursa: Facebook

Liderul de la Kremlin a declarat că nu este interesat de o întâlnire cu Joe Biden, la summit-ul din Indonezia. Vladimir Putin a spus și că nu a decis încă dacă va participa la reuniune. Declarațiile sale vin după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov afirmase că Putin nu ar refuza o întrevedere cu liderul american.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu este interesat de o întâlnire cu liderul american Joe Biden, în cadrul summitului G20 care se va desfășura  în Indonezia, în luna noiembrie.

„Nu văd necesitatea, nu există o platformă de negocieri în prezent. Trebuie să-l întrebăm dacă este pregătit să aibă astfel de negocieri cu mine sau nu", a spus Vladimir Putin, în timpul unei conferinţe de presă după un summit regional la Astana, în Kazahstan.

Întrebat și dacă va merge sau nu la summitul G20, Vladimir Putin a afirmat că nu a luat încă vreo decizie în acest sens. „Problema călătoriei mele acolo nu a fost încă rezolvată definitiv. Dar Rusia va participa desigur la această reuniune. În care format, ne vom gândi atunci", a mai spus Vladimir Putin, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îl contrazice pe Lavrov

Declarațiile liderului de la Kremlin sunt surprinzătoare și le contrazic pe cele ministrului rus de externe Serghei Lavrov care afirmase luni că Vladimir Putin nu ae refuza o astfel de întâlnire. „Noi am transmis în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare”, a declarat Serghei Lavrov, într-un interviu acordat Televiziunii publice de la Moscova.

Și Președintele american Joe Biden a declarat, în 6 octombrie, că nu exclude o întrevedere cu liderul rus Vladimir Putin în timpul summitului G20. „Rămâne de văzut”, a declarat liderul american reporterilor atunci când a fost întrebat dacă va folosi reuniunea din Indonezia, ca o oportunitate de a discuta direct cu Putin, relatează The Guardian.

De-a șoarecele și pisica

Ministrul rus de Externe a ținut și să respingă afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, care a spus că Statele Unite sunt dispuse să poarte discuții cu Rusia, dar că Moscova a refuzat până acum dialogul. „Este o minciună, nu am primit nicio propunere serioasă”, a spus Serghei Lavrov, potrivit agenţiei Reuters. Ultimele declarații ale lui Vladimir Putin par să susțină însă afirmațiile americanilor.