Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin a atacat un jurnalist. „Degeaba behăiți!”
Vladimir Putin a atacat un jurnalist. „Degeaba behăiți!”

Vladimir Putin a atacat un jurnalist. „Degeaba behăiți!”

O „dispută” destul de încordată a avut loc, zilele trecute, cu ocazia împlinirii vârstei de 68 de ani a președintelui rus Vladimir Putin.

La un interviu, la care au particpat mai mulți jurnaliști, președintele Vladimir Putin l-a pus la „punct” pe unul dintre jurnaliști, după ce acesta l-a întrebat despre familia sa.

Liderul de la Kremlin i-a spus acestuia că „degeaba behăie”, după ce jurnalistul a tușit în timpul discuției.

Întrebat despre una dintre fiicele sale în cadrul unui interviu acordat agenţiei oficiale de presă TASS, Putin – care nu a dorit să răspundă întrebare – l-a apostrofat pe Anton Vandenko atunci când acesta a tuşit, considerând că a făcut-o cu „subînţeles”: „Degeaba behăiţi!”.

Jurnalistul l-a întrebat pe Putin cine este persoana cu cea mai mare autoritate pentru nepoţii săi: „Ei sunt încă mici. Pe unul dintre ei, fiica mea a început deja să-l înveţe să înţeleagă ce înseamnă viaţa”, a răspuns Putin.

Președintele rus și-a păstrat calmul aparent, dar tot a răbufnit

Jurnalistul l-a întrebat despre care dintre cele două fiice ale preşedintelui este vorba, ştiindu-se că el are două fete, Maria şi Ekaterina, ţinute departe de ochii lumii după ce tatăl lor a devenit liderul țării în urmă cu 20 de ani.

„Ce contează?”, a replicat preşedintele rus, dând impresia că îşi păstrează calmul. În acel moment jurnalistul a exclamat „O!” şi a tuşit.

„Degeaba behăiţi!”, l-a apostrofat imediat Putin. „Nu behăi, tuşesc!”, a spus ziaristul, impasibil la reacția președintelui rus.

„Cu atât mai mult. Nu aveţi de ce tuşi. Nu trăiţi viaţa mea şi nu înţelegeţi ce înseamnă problemele de securitate. Când o persoană este departe de toate astea, nu le observă pur şi simplu”, a explicat preşedintele rus.

Vladimir Putin a făcut zid în jurul familiei sale

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut din viaţa sa personală şi a familiei sale secret de stat, iar atunci când presa încearcă să ridice măcar puţin vălul de pe acest mister, Putin este nemilos chiar şi cu ziariştii apropiaţi Kremlinului.

Fragmentul de interviu, ultima parte din proiectul special al TASS „20 de întrebări pentru Vladimir Putin”, a fost dat publicităţii în urmă cu două zile, la 7 octombrie, când şeful statului rus a împlinit 68 de ani, potrivit agerpres.ro

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.