Vladimir Kliciko se bate pe 11 decembrie

Vladimir Kliciko se bate pe 11 decembrie

Pugilistul ucrainean Vladimir Kliciko va urca în ring pe 11 decembrie, atunci când îşi va încrucişa mănuşile cu britanicul Dereck Chisora, într-o partidă în limitele categoriei grea. Meciul va fi doar o simplă formalitate pentru Kliciko, neînvins din aprilie 2004.

Vladimir Kliciko, numărul 1 mondial la categoria grea, şi-a găsit în cele din urmă un adversar cu care să boxeze. Impresarii săi au ajuns la un acord cu britanicul Dereck Chisora, numărul 13 mondial. Vladimir - Chisora la "SAP-Arena" În vârstă de 34 de ani, Vladimir Kliciko a susţinut 58 de meciuri la profesionişti (55 de victorii - 49 prin KO, 3 înfrângeri). Chisora, 26 de ani, alintat "Del Boy", e neînvins la profesionişti. Chisora a susţinut până acum 14 partide învingând în toate apariţiile sale (9 prin KO). Meciul Kliciko - Chisora va avea loc pe 11 decembrie 2010 în Germania, la "SAP-Arena", Mannheim, Baden-Württemberg.

Alintat "Steelhammer" (ciocanul de oţel) sau "Doctorul", Vladimir Kliciko nu are adversar de ani buni la categoria grea. Criză la categoria grea Meciurile sale din ultimii ani au fost simple formalităţi, urcând în ring alături de pugilişti lipsiţi de valoare. În acest moment, Vladimir e deţinătorul centurilor IBO, IBF şi WBO la categoria grea. Vitali, fratele lui Vladimir şi numărul doi mondial la categoria grea, deţine centura WBC.

Astfel, 4 din cele 5 cele mai importante centuri mondiale aparţin în acest moment familiei Kliciko. Englezul David Haye, cel care refuză să se bată cu fraţii Kliciko, deţine centura WBA. Vitali - Briggs la "O2 World Arena"

Ne puteți urmări și pe Google News

De mai bine de un deceniu, categoria grea se zbate în mediocritate, susţin toţi specialiştii nobilei arte. Promotorii galelor profesioniste fac eforturi disperate de a organiza meciuri de titlu mondial, dar, în afara fraţilor Kliciko, nu găsesc pugilişti de valoare.

Sâmbătă, 16 octombrie, Vitali Kliciko îşi va pune la bătaie centura WBC într-un meci cu americanul Shannon "The Cannon" Briggs, numărul 24 în Statele Unite şi 76 mondial. Meciul Kliciko - Briggs se va disputa la "O2 World Arena", Altona, Hamburg, Germania.