Evenimentul Zilei > Social > Vlad Voiculescu, nedumerit de protestele din București. Ministrul nu înțelege ce e în mintea manifestanților
Vlad Voiculescu, nedumerit de protestele din București. Ministrul nu înțelege ce e în mintea manifestanților

Vlad Voiculescu, nedumerit de protestele din București. Ministrul nu înțelege ce e în mintea manifestanților

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și-a exprimat nedumerirea față de protestele înregistrate în weekend, în Capitală.

 Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a comentat protestele ce au avut loc în București. Sâmbătă, mai multe grupuri de oameni s-au adunat pentru a contesta măsurile restrictive luate de autorități.

„Nu aş intra în discuţia dacă ar fi trebuit îndepărtaţi sau nu, dacă ar fi trebuit amendaţi sau nu. Este extrem de trist pentru că nu cred că este un singur om dintre cei care erau aseară fără mască în centrul Bucureştiului care să nu aibă un prieten sau o rudă care să fi avut nevoie de servicii medicale.

„Nimeni nu este ferit”

Atunci nu ştiu ce se întâmplă în mintea domniilor lor. Nimeni nu este ferit, nu înseamnă că dacă eşti de la un partid sau altul nu o să fii infectat cu SARS-CoV-2. E o lipsă de empatie pe care eu nu o înţeleg şi nu vorbesc de preferinţe politice sau discurs politic sau de unii care încearcă să profite de pe urma acestor oameni pe care altfel poate că într-o anumită măsură putem să îi înţelegem fiecare dintre noi”. A declarat ministrul Sănătății. afirmat Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre protestele ce au avut loc în Capitală

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu a precizat că înțelege oboseala psihică a oamenilor. „E greu. Contactele sociale, tot ce înseamnă viaţa noastră, s-a schimbat profund şi nu avem certitudinea că în două, trei luni lucrurile o să stea altfel. Dar avem o speranţă că odată cu vaccinarea poate în şase luni de acum încolo lucrurile o să schimbe.

Îi înţeleg că sunt obosiţi, frustraţi, împărtăşesc oboseala, frustrările. Dar trebuie să ne gândim şi la noi şi la cei din jurul nostru. Dintre cei care au fost aseară acolo s-ar putea ca o bună parte să devină ei înşişi nu numai oameni infectaţi. Ci şi să îi îmbolnăvească pe alţii. Ăsta nu e un lucru scuzabil”. A mai spus Vlad Voiculescu.

Organizatorii manifestaţiilor de sâmbătă din Piaţa Victoriei şi din Piaţa Universităţii vor fi amendat pentru că nu au luat măsuri astfel încât să nu fie depăşit numărul maxim de 100 de participanţi, a precizat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.