Evenimentul Zilei > Politica > Viziunea lui Cristoiu. Politica românească la început de an 2020. Exploziv
Viziunea lui Cristoiu. Politica românească la început de an 2020. Exploziv

Viziunea lui Cristoiu. Politica românească la început de an 2020. Exploziv

Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut, vineri seara în cadrul unei emisiuni televizate, o analiza a politicii românești la început de 2020. An important, fiind unul cel puțin dublu electoral. 

Despre PSD, Cristoiu a spus că: „George Maior revine în țara și ar fi cel mai bun președinte la PSD. Partidul are nevoie de unul ca el. Ponta are inconstanță. Este activ și apoi dispare. Mai ales că și-a șters pecetea de PSD-ist”.

„Cel mai bun partid de opoziție – proaspătă – este acum Pro -România”, a continuat Ion Cristoiu.

În privința PNL, el consideră că: „se află într-o situație întâlnită. Are bonus de început de guvernare și pe președintele Klaus Iohannis. Plus că este o guvernare în direct la TV. Avem un fenomen nou,  guvernare la tv de dragul imaginii. Mi-au lasat impresia ca fac campanie electorală.(…)

Rareș Bogdan, ca imagine publică e mai bun premier ca Ludovic Orban. dar, Orban este mai bun ca primar”, a mai spus analistul.

Evident că nu a fost ocolită nici tema anticipatelor: „Trebuie să avem anticipate. Nu poți guverna un an așa. Nu am întâlnit în istoria postdecembristă un Guvern mai minoritar”, este de părere Ion Cristoiu.

Nu în ultimul rând el a afirmat că: PMP și ALDE dispar, că intră în umbra PNL. Pe PMP nici Băsescu nu îi mai poate ajuta. Sau poate dacă renunță la postul de europarlamentar și candidează la parlamentare”.

La USR, Dan Barna îl are concurent pe Dacian Cioloș. USR se epuizează. Acțiunile PNL, de xemplu ce s-a întâmplat în ultimul timp pe justiție, sunt pentru a lua din electoratul USR, și-a încheiat previziunile la Antena 3, analistul Ion Cristoiu.