Evenimentul Zilei > Social > Virusul ucigaș lovește din nou. Familie celebră, infectată cu noul coronavirus
Virusul ucigaș lovește din nou. Familie celebră, infectată cu noul coronavirus

Virusul ucigaș lovește din nou. Familie celebră, infectată cu noul coronavirus

Avocatul Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, se află internat cu noul coronavirus, după ce soţia sa, Viviana Vlasov, a fost răpusă de COVID-19.

De asemenea, creatoarea de modă Ingrid Vlasov, unul dintre copiii avocatului, şi fiica ei sunt infectate cu acelaşi virus, scrie romaniatv.net.

Într-un apel public făcut pe contul de Instagram, Noelle Vlasov, fiica lui Ingrid Vlasov, ar fi dezvăluit voalat sursa infectării în familia ei.

„Mai bine la mare cu mască decât la spital. Nu ştiţi cui puteţi să daţi, şi cum se va descurca acea persoană cu virusul, ce vârstă are, şi ce alte afecţiuni are. Eu am purtat mască, dar m-am întâlnit cu mulţi oameni care nu purtau”, a scris Noelle Vlasov, în prezent un cunoscut model.

Surse citate de Ziarul de Iaşi susţin că întreaga familie Vlasov este infectată cu SARS-CoV-2, iar virusul ar fi fost contractat de la o rudă de la Bucureşti.

În prezent, avocatul Mihail Vlasov este internat în Spitalul de Pneumoftiziologie, fiind infectat cu noul coronavirus. Medicii spun că fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României suferă de o formă medie a bolii. Starea lui de sănătate este deocamdată stabilă, însă avocatul suferă şi de alte boli, precum diabet.

Pe 22 august, soţia acestuia, Viviana Vlasov a murit la 72 de ani la Spitalul de Boli Infecţioase, după aproximativ 10 zile de internare cu infecţia cu SARS -COV -2.

Cu două zile înainte de a muri, Viviana Vlasov, soţia lui Mihail Vlasov, a fost transferată la Terapie Intensivă, însă starea ei de sănătate s-a agravat brusc. Potrivit medicilor, mama creatoarei de modă Ingrid Vlasov nu avea alte boli asociate grave.

„Practic, sistemul cardio-vascular, sistemul renal, neurologic, totul a fost afectat foarte repede. Cu toate eforturile, din nefericire, am pierdut-o”, a spus Carmen Manciuc, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase, conform sursei citate.

Fiica lui Mihail Vlasov, creatoarea de modă Ingrid Vlasov, şi nepoata acestuia, de 16 ani, Noelle Vlasov, sunt internate la un spital din Capitală cu acelaşi diagnostic – COVID-19.

Cu o săptămână înainte de moartea bunicii, Noelle Vlasov a scris pe contul său de Instagram:

„«Nu, eu nu iau virusul». Nu iei, până când iei. Şi se pare că nici vârsta nu contează, uite că se poate şi la 16 ani. Nu mai ieşiţi din casă fără mască, pentru că «oricum voi nu luaţi». Ieşiţi. Duceţi-vă unde vreţi. De la cafenea până la mare. Dar purtaţi mască. Mai bine la mare cu mască decât la spital. Protejaţi-vă pentru că nu ştiţi când sau cum este posibil să luaţi şi în ce fel vă va afecta. Şi mai important, nu ştiţi cui puteţi să daţi, şi cum se va descurca acea persoană cu virusul, ce vârstă are, şi ce alte afecţiuni are. Dacă ieşiţi din casă fără mască, în momentul acela riscaţi. Vă puneţi în pericol şi pe voi, şi pe toţi ceilalţi. Pe ce? Pentru ce?

Următoarea dată când vreţi să ieşiţi şi nu aveţi masca la voi vă rog să vă gândiţi foarte bine la riscuri şi să vă daţi seama că nu merită. În cazul în care: vă doare capul, tuşiţi, etc (la mine aşa a început) CHIAR DACĂ nu vi se pare ceva grav în acel moment, vă duceţi şi vă testaţi pentru COVID19, pentru voi înşivă, şi toţi ceilalţi. Eu am purtat mască, dar m-am întâlnit cu mulţi oameni care nu purtau. Aveţi grijă. Stay safe”.