Evenimentul Zilei > Actualitate > Virgil Stănescu s-a întors pe teren în baschetul 3X3
Virgil Stănescu s-a întors pe teren în baschetul 3X3

Virgil Stănescu s-a întors pe teren în baschetul 3X3

Preşedintele Steaua CSM EximBank, Virgil Stănescu (38 de ani), fost mare internaţional de baschet a revenit pe teren.

Virgil Stănescu a jucat la Raiffesisen Bank Bucharest Challenge, un turneu de baschet 3X3 desfăşurat în Piaţa Universităţii, la startul căreia s-au aflat 16 formaţii din 12 ţări (Andorra, Austria, Brazilia, Bulgaria, Cipru, Georgia, Irlanda, Kosovo, Rusia, Serbia, Spania, Romania).
Miza a fost premiul de  4.000 de dolari, dar şi calificarea la Mastersul de la Lausanne, iar de acolo la marea finală de la Abu Dhabi. Virgil Stănescu, care s-a retras din activitate anul trecut, a jucat în echipa Make-A-Wish, alături de  Angel Santana, Vasile Ştefan şi rezerva Bogdan Sandu, formaţia lor oprindu-se în semifinale, după un meci greu cu spaniolii de la Palo Peak, pierdut în ultimul minut, cu scorul de 17-19.  
"Mi-a făcut mare plăcere să fiu din nou în competiţie, cred că am asta în sânge şi mi-am propus să mai particip, bineînţeles în limita timpului disponibil. Deşi am obosit, fizic m-am simţit bine deoarece am rămas un om activ şi după ce am renunţat la performanţă", a mărturisit Virgil Stănescu pentru www.iClara.ro. El a precizat că turneul a fost foarte greu cu multe echipe bune, iar baschetul 3X3 este un joc dinamic, care aduce multă pasiune, pentru că poate fi practicat de oricine.
"A fost şi pentru prima dată când am jucat în această formulă alături de colegii mei şi încă trebuie să ne mai obişnuim împreună", a mai spus Virgil Stănescu. Turneul, care a adus la arene, peste 2.000 de spectatori, în cele două zile de concurs, a fost câştigat de Masters Belgrad, ea devenind a doua echipă din Serbia, în ultimele trei sezoane, care câştigă Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: