Evenimentul Zilei > Actualitate > Viperă deosebit de rară omorâtă în Caraș Severin
Viperă deosebit de rară omorâtă în Caraș Severin

Viperă deosebit de rară omorâtă în Caraș Severin

O viperă neagră, deosebit de rară în Banat, a fost omorâtă. Organizația Wild Caraș-Severin a semnalat întâmplarea pe o rețea de socializare.

“Cel mai trist mod de a afla de existenţa unei specii, este sa găseşti un exemplar mort!”, precizează reprezentanţii Asociaţiei Wild Caraş-Severin în descrierea imaginilor. Vipera comună (berus) este mult mai rar întâlnită în Banat, în comparație cu surata acesteia, vipera cu corn. Exemplarele de culoare neagră sunt și mai rare, aceasta prezinta melanism (pigmentaţie excesivă). Din păcate, exemplarul a fost victima unui trecător, care probabil i-a aplicat corecţia capitală, pentru simplul motiv că i-a ieşit în cale. Precizăm că şerpii nu atacă oamenii decât dacă se simt ameninţaţi, nu şi dacă păşesc cu grijă pe lângă ei. “Oameni buni, şerpii, insectele, rozătoarele, nu au nici o vină pentru fobiile pe care le aveţi!”, au transmis reprezentanții organizației Wild Caraş-Severin.

Viperele negre nu au mai fost văzute în România din anii 70, reapărând abia recent în Munții Făgărașului și în Piatra Craiului. Aceste vipere preferă habitatul cu umiditate mare, de obicei trăiesc la altitudini de peste 1500 de m. este cunoscut faptul că în urma unei mușcături, un om moare în 10 ore dacă nu I se administrează un antidot. (Sursa foto: Ivan Romica Daniel)