Viperă de Guiness Book, la Sibiu

Viperă de Guiness Book, la Sibiu

Până în septembrie, sibienii, dar şi turiştii, vor putea admira cea Sibiul găzduieşte până în septembrie cea mai mare viperă palestiniană din lume, în cadrul unei expoziţii găzduite de Muzeul Naţional Brukenthal.

Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal găzduieşte pe durata verii o inedită expoziţie de reptile. Printre zecile de şerpi exotici, se află şi o viperă palestiniană gigant, care concurează pentru un loc în Cartea Recodurilor.   În următoarele două săptămâni, experţi ai Guiness Book sunt aşteptaţi la Sibiu pentru a omologa oficial reptila, a cărei lungime atinge 1,92 metri.

În mod normal viperele din această specie nu depăşesc 1,20 metri în lungime. În mod excepţional, în urmă cu câţiva ani a fost capturat în sălbăticie un exemplar care depăşea cu puţin 1,40 metri.

Se hrăneşte cu pui şi soareci de laborator

Ne puteți urmări și pe Google News

Proprietarul viperei şi colecţionar de reptile, Adrian Vasile Voicu, spune că animalul este încă tânăr şi că poate creşte mult mai mult. În urmă cu puţin timp a contactat reprezentanţii Guiness World Records Book pentru omologarea oficială a şarpelui.

„Reprezentanţii Guiness Book mi-au transmis că vor veni să măsoare şi să omologheze vipera peste două săptămâni. Tocmai de aceea am şi ales să ne aflăm în perioada aceasta la Sibiu”, a declarat Adrian Voicu.

El  mai spune că o hrăneşte cu bucăţi de pui decongelate şi şoareci de laborator vii, pentru a nu-şi pierde instinctele de vânător.

Au scăpat un piton

Expoziţia de reptile mai include un piton lung de cinci metri, care cântăreşte 60 de kilograme, o iguana de mari dimensiuni şi bătrână de 10 ani şi o viperă cu corn din deşertul Sahara.

Cu toate că vorbim despre animale care pot speria cu uşurinţă pe oricine, colecţionarul a avut o singură experienţă negativă.

„O singură dată am avut un accident. Ne aflam la muzeul din Sebeş-Alba, cu un asistent al meu. Am fost chemat la telefon până jos în timp ce hrăneam un piton şi am lăsat asistentul să supravegheze. El a plecat până la toaletă şi şarpele a ieşit prin muzeu. Am avut noroc că el s-a retras într-un loc întunecos, un colţ al camerei. Nu a existat niciun pericol, dar oamenii care au intrat s-au speriat”, a mai spus Adrian Voicu.