Poziția Reprezentanței Comisiei Europene vine la scurt timp după poziția Vioricăi Dăncilă, cu privire la cei care vorbesc în limba engleză la Bruxelles.

“Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale. Alături de Danemarca, Grecia, Luxemburg, Austria și Suedia, România este unul dintre cele State Membre UE în care toți elevii din ciclul gimnazial învață o limbă străină, conform Eurostat”, a notat Reprezentanța Comisiei Europene în România, pe Facebook.

Viorica Dăncilă, poziție fermă

Întrebată de ce nu face declarații într-o limbă străină, premierul a abordat un discurs naționalist, nimic surprinzător.

“Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România. Haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză, germană, franceză și se duc la Bruxelles să spună ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă”.

“Nu spun, de fapt, ceea ce ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un proeuropean convins, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină eu cred că este relevant relevant, dar important este ceea ce faci pentru români și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, cât și în afara granițelor”, a completat Dăncilă.