Evenimentul Zilei > Politica > Viorica Dăncilă a ȘTERS PE JOS cu un EUROPARLAMENTAR la Strasbourg! De data asta A POTRIVIT BINE CUVINTELE!
Viorica Dăncilă a ȘTERS PE JOS cu un EUROPARLAMENTAR la Strasbourg! De data asta A POTRIVIT BINE CUVINTELE!

Viorica Dăncilă a ȘTERS PE JOS cu un EUROPARLAMENTAR la Strasbourg! De data asta A POTRIVIT BINE CUVINTELE!

Surpriză de proporții din partea premierului Viorica Dăncilă, marți, în plenul parlamentului european de la Stasbourg. Oficialii au avut ocazia să vadă o Viorica nervoasă și tăioasă. Ea l-a criticat pe un europarlamentar, punându-l în atenția tuturor.

Dușmanul numărul 1 al Vioricăi Dăncilă de pe oridinea de zi a parlamentului european a fost europarlamentarul Cristian Preda, pentru faptul ca pune la colt Romania in PE.

„M-am gandit mult daca merita sau nu merita sa dau acest raspuns. Dle Preda, Guvernul nu critica PE si CE, eu am fost europarlamentar, nu am facut scandal ca dvs, nu pot sa ma pozitionez impotriva acestor institutii, am criticat Rezolutia pentru ca trebuie sa avem o unitate de masura. Ati vorbit despre protestele din 10 august. Ce spuneti despre protestele din Franta? Niciun francez nu a venit aici sa isi critice tara”, a spus Dancilă, citată de stiripesurse.ro

De asemenea, ea le-a mai transmis celor care au criticat Guvernul că au fost dezinformati in legatura cu buna guvernare pentru ca Romania a inregistrat crestere economica si un somaj sub 4%, au crescut pensiile si salariile.

„Acest guvern este de partea romanilor”, a spus premierul Dancila.

Tot la această ședință, liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a urat succes României pe perioada preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene și a adăugat că Bucureștiul nu este departe de activarea Articolului 7 din cauza legilor justiției.

 „Sper sa nu apara un al treilea caz de Articol 7 impotriva Guvernului Romaniei, parerea mea este ca nu sunteti departe de acest moment, continuand sa ignorati opiniile comisiei de la Venetia”

ALDE european este grupul din care face parte partidul ALDE românesc condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul 7 din Tratatul UE este procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru, care ar putea duce la suspendarea dreptului de vot al acestuia.