Premierul Viorica Dăncilă a solicitat, luni, revocarea directorului general interimar al Companiei Naţionale pentru Administarea Infrastructurii, Narcis Neaga. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport.

În acest context, printr-un comunicat de presă, Dăncilă a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale.

În același timp, prim-ministrul „și-a exprimat ferm nemulțumirea” cu privire la „dezinformarea” lui Narcis Neaga cu privire la stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018.

Narcis Neaga a mai fost director general al Companiei de Drumuri în perioada 2012-2015. A fost demis în decembrie 2015 ca urmare a unei inspecții a Corpului de control al Ministerului Transporturilor cu ocazia cărora s-au descoperit nereguli în construcția autostrăzii Sibiu-Orăștie.

Narcis Neaga a fost pentru o perioadă și în atenția procurorilor DNA, fiind cercetat pentru abuz în serviciu în legătură cu un contract privind autostrada Sibiu – Orăștie, autostradă ce a fost închisă între Cunța și Săliște după apariția unor fisuri ca urmare a lucrărilor prost făcute. Pe o porțiune de 200 de metri autostrada a fost demolată și reconstruită. Dosarul a fost, însă, clasat, potrivit g4media.ro

Comunicatul integral:

„Premierul Viorica Dăncilă a solicitat revocarea directorului general interimar al CNAIR

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea și monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport.
Astfel, premierul a solicitat explicații cu privire la întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect.
Totodată, șeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale.
În același timp, prim-ministrul și-a exprimat ferm nemulțumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR ) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018.
În urma analizei din care au rezultat întârzieri nejustificate și un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport și având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investițiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al CNAIR”, se arată în comunicat