Viorel Hizo: "FC Vaslui e cea mai bună din campionat"

Viorel Hizo: "FC Vaslui e cea mai bună din campionat"

Viorel Hizo, antrenorul echipei moldovene, crede că Wesley şi compania pot câştiga derby-ul de astăzi cu FC Timişoara.

Runda cu numărul 31 din "liga lui Mitică" programează astăzi un meci cu implicaţii serioase în lupta pentru titlul de campioană. FC Vaslui primeşte diseară vizita echipei FC Timişoara, într-o partidă ce va începe la ora 19.30 şi va fi transmisă în direct de postul Digi Sport.

Înaintea confruntării directe, bănăţenii ocupă prima poziţie în clasament, cu 59 de puncte, iar moldovenii se află pe locul trei, la două "lungimi" în urma grupării de pe Bega.

"Este exclus un egal"

Ne puteți urmări și pe Google News

Viorel Hizo (64 de ani), antrenorul echipei vasluiene, are şansa să câştige la finele acestui sezon primul său titlu din cariera de antrenor. "Dulăul" recunoaşte că derby-ul cu FC Timişoara este foarte important pentru a-şi tranforma visul în realitate şi nu ia în calcul nicio altă variantă în afara victoriei.

"Dacă vom câştiga acest meci, vom trece peste FC Timişoara în clasament şi ne vom lupta după aceea să ne păstrăm poziţia. Este exclus un egal. Considerăm că merităm să câştigăm titlul, pentru că FC Vaslui e cea mai bună din campionat", a spus ieri Viorel Hizo.

Cacealmalele lui Iancu

Aşa cum obişnuieşte să facă mereu înaintea unui meci important al echipei sale, Marian Iancu, patronul grupării FC Timişoara, n-a ratat nici acum ocazia de agita apele. Nemulţumit că arbitrul Alexandru Deaconu a fost desemnat să conducă la centru această partidă, Iancu a solicitat vehement schimbarea "fluieraşului", ameninţând că, în caz contrar, "violeţii" nu se vor prezenta la Vaslui.

"Bănăţenii n-au decât să nu se prezinte! Să vedem dacă au sau nu cuvânt. Vom câştiga la masa verde contra lor, iar până la finalul sezonului probabil că o altă echipă nu se va prezenta la Timişoara. Astfel, fiecare dintre pretendentele la titlu va avea un meci câştigat la masa verde", a glumit pe această temă Viorel Hizo.

Până la urmă, "violeţii" au efectuat ieri deplasarea la Vaslui, aşa că totul s-a dovedit a fi un circ ieftin marca Marian Iancu. Patronul grupării de pe Bega a procedat la fel şi în toamna anului trecut, înaintea meciului de la Bucureşti, cu Dinamo, din ultima etapă a turului. Iancu se bătea cu pumnii în piept că va trimite în "Groapă" echipa de rezerve, pe motiv că are informaţii conform cărora Ioan Andone, antrenorul dinamoviştilor, le-a cerut elevilor săi să joace foarte dur împotriva bănăţenilor.

La startul partidei, toate aceste ameninţări ale patronului de pe Bega s-au transformat în minciuni gogonate, pentru că "violeţii" au intrat pe teren cu echipa de bază, tot scandalul fiind iscat fără niciun motiv.

"Bănăţenii n-au decât să nu se prezinte la meci! Vom câştiga la masa verde contra lor, iar până la finalul sezonului probabil că o altă echipă nu se va prezenta la Timişoara. Astfel, fiecare dintre pretendentele la titlu va avea un meci câştigat la masa verde.", VIOREL HIZO, antrenorul echipei FC Vaslui

LIGA I

Vaslui – Timişoara, Ora: 19.30, Digi Sport

  • FC Vaslui: Kuciak – Milanov, Papp, Cânu, Campano – Pavlovici, Sânmărtean, R. Costin, Bălace – Wesley, Yero Bello. Antrenor: Viorel Hizo
  • FC Timişoara: Taborda – Luchin, Ghionea, Burcă, Sepsi – Bourceanu, Alexa, Tameş, Zicu – Goga, Ricketts. Antrenor: Dusan Uhrin jr